TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Koševo” dobija čitače karata

“Koševo” dobija čitače karata

Ugovor vrijedan 385.975,98 KM za početak postavljanja opreme za kontrolu pristupa gledalaca s čitačima i barijerama na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase – Koševo” potpisan je danas u sarajevskoj opštini Centar.

Potpis su stavili načelnik Nedžad Ajnadžić i predstavnica firme “Klaus Lehmann”, uz prisustvo Nihada Hodžića, predstavnika Nogometnog/Fudbalskog saveza BiH, i Sabine Špago, direktorice Centra za sport i rekreaciju, koji upravlja najvećim bh. stadionom. Riječ je o realizaciji ranijeg sporazuma između opštine Centar i N/FS BiH o poboljšanju infrastrukture, a kako bi se ispoštovali zahtjevi UEFA. N/FS BiH je iz UEFA fondova obezbijedio 100.000 evra, a opština iz budžeta 200.000 KM.

“N/FS BiH će i u budućnosti ulagati napore i studiozno pristupati modernizaciji stadiona. Ovo je zajedničkom projekat s općinom Centar i jedan je u nizu koji realizujemo na prostoru cijele BiH kroz UEFA fondove”, kazao je Hodžić.

Ajnadžić je istakao opredjeljenje opštine da “Koševo” što prije bude dovedeno u stanje pune funkcionalnosti koja odgovara standardima UEFA i FIFA.

“Potpisivanjem ovog ugovora stvorili smo preduslove za ispunjavanje još jednog kriterija FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica. Naredni korak je obnova travnjaka”, najavio je Ajnadžić.

Ugovor s ciljem unapređenja stadionske infrastrukture potpisao je i generalni sekretar N/FS BiH Adnan Džemidžić s gradonačelnikom Goražda Muhamedom Ramovićem. Iz UEFA fondova osigurano je 260.000 KM, dok su ostatak sredstava od 200.000 KM obezbijedili grad Goražde i Vlada BPK.

“Projekat vrijedan oko 460.000 KM omogućiće izgradnju terena s vještačkom travom. U okviru projekta ‘UEFA het-trik’ radiće se 15 terena širom BiH, među kojima je i u Goraždu”, kazao je Džemidžić.

(Nezavisne novine)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.