Košarkašice Srbije poražene od SAD

September 29, 2014, 7:35 am

 

 

Izabranice Marine Maljković očekivano su sinoć poražene posle startnog trjumfa protiv Angole (102:42), ali nisu razočarale.

Pružile su izvanredan otpor aktuelnim svetskim i olimpijskim šampionkama i potvrdile da će imati značajnu ulogu u nastavku takmičenja.

Favorizovane Amerikanke snažno su otvorile utakmicu, povele sa 6:0 i 8:2, međutim, Srpkinje su brzo uzvratile i u nastavku serijom 8-0 došle do zasluženog vođstva (17:13) predvođene sjajnom Anom Dabović i Jelenom Milovanović.

Činilo se da će veliki favorit rutinski do uspeha kada je pred odmor stekao plus sedam poena (49:42), ali sve do poslednje deonice reprezentacija Srbije bila je ravnopravan takmac.

Amerikanke su bile primorane da ulože maksimum truda dok nisu srušile snažan otpor rivalki, koje su tek pet minuta pre kraja posustale i izgubile rezultatom koji, prema prikazanoj igri, ne odslikava pravi odnos snaga na parketu.

Najbolje u srpskom timu bile su Ana Dabović sa 24, Milovanović sa 17 i Milica Dabović sa 12 poena, dok su Amerikanke do pobede predvodile Taurasi sa 20 i Mur sa 17.

Narednu utakmicu Srbija igra u utorak od 13.15 sati protiv Kine./TANJUG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.