TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kormak: Zaključci Narodne skupštine RS nedemokratski

Morin Kormak, američka ambasadorica u BiH, kazala je danas u Sarajevu da je sa Mladenom Bosićem, dopredjsedavajućim Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH, razgovarala o procesu koji se tiče pronalaženja načina kretanja BiH naprijed, kako bi se provodile reforme predviđene agendom EU.

Kormak: Zaključci Narodne skupštine RS nedemokratski

Naglasila je da je u razgovorima sa građanima širom BiH shvatila da su problemi sa kojima se suočavaju uglavnom ekonomske prirode

“Postoji korupcija na svim nivoima u zemlji i smatram da je to jedan od najozbiljnijih problema u ovoj zemlji. S tim problemom se treba suočiti i zaista se radujem što ćemo raditi i sarađivati sa sudijama i tužiocima na svim nivoima”, kazala je Kormakova.

Izrazila je zabrinutost i sjednicom Narodne skupštine RS i zaključcima koji su doneseni na toj sjednici.

“Zaključke donesene na toj sjednici smatramo nedemokratskim i smatramo ih čitavim nizom izazova i problema s kojima se suočava ova zemlja. Izabrani zvaničnici i državni službenici moraju imati priliku da rade svoj posao, da rade ono za šta su izabrani, da rade onako kako se radi i funkcioniše u demokratksoj zemlji. Niko od njih ne može tražiti da podnose izvještaje različitim nivoima vlasti”, rekla je Kormakova.

Mladen Bosić je rekao novinarima u Sarajevu nakon sastanka s američkom ambasadoricom da je bilo riječi o problemima velikog stepena korupcije i kriminala u RS i BiH.

Poručio je da je vlast u RS formirana političkom korupcijom.

“Oni poslanici koji su izabrani na listama stranaka koje su se borile protiv načina na koji funkcioniše trenutna vlast u RS, poslije izbora promijenili su svoju stranu i sada obezbjeđuju skupštinsku većinu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, što je nelegitiman i nedemokratski proces”, rekao je Bosić.

On je poručio da, “ukoliko imate izbore nakon kojih neko može kupiti onoliko poslanika koliko mu treba za skupštinsku većinu, jasno je da to više nije demokratski proces”.

Naglasio je da je tokom sastanka istaknuta zabrinutost zbog toga što tužilaštva ni na jednom nivou nisu uspjela da pokrenu nijedan proces koji bi javnost ubijedio da se na polju sprečavanja korupcije radi.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.