TV K3

android aplikacija

instaliraj

Konferencija EDA Banja Luka- Podrška malom i srednjem preduzetništvu (VIDEO)

Konferencija EDA Banja Luka- Podrška malom i srednjem preduzetništvu (VIDEO)

„Kako bolje i kako više podržati razvoj malih i srednjih preduzeća“ naziv je konferencije koja je danas održana u Banjaluci a koja ima za cilj podršku preduzetništvu. Konferencija je održana u organizaciji Agencije za razvoj preduzeća EDA iz Banjaluke, Ministarstva industrije, energetike i rudarstva, uz podršku Ambasade Švedske.
Rasterećenje privrede kroz određene olakšice, kao podrška preduzetništvu trebalo bi da bude glavni impuls za razvoj privrede. Iako na to odavno ukazuju oni koji svakodnevno prave novu vrijednost, u praksi sve drugačije funkcioniše pa godinama unazak svjedočimo masovnom odlasku radne snage. Iz banjalučke firme koja je orjentisana na metalski sektor kažu da sve teže dolaze do radnika pa je ovo posljednji trenutak da se nešto uradi po tom pitanju.
Bez boljeg poslovanja malih i srednjih preduzeća i više zapošljavanja teško da se mogu riješiti i drugi problemi pa i problem odlaska mladih, ističu iz Agencije za razvoj preduzeća EDA Banjaluka. Da bi se postigao kakav takav napredak, neophodo je, između ostalog, uskladiti domaće zakonodavstvo sa evropskim.
Iz resornog ministarstva navode da rade sve što je u njihovj moći da olakšaju poslovanje malim preduzetnicima, navodeći da su između ostalog omogućili registraciju preduzeća za jedan dan po cijeni od 30 maraka. A da je to nedovoljno u zemlji iz koje odlaze najproduktivniji ponovili su i predstavnici Ambasade Švedske koji su podržali konferenciju.
Vlada Švedske je preko Agencije za razvoj ove godine uložila više od 17 miliona evra za podršku preduzetništvu čime spada u dva najveća donatora.

TVK3

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.