Kompanija „EFT“ Stanari laboratoriji Domu zdravlja donirali nove aparate

November 12, 2019, 1:09 pm

 

Kompanija „ETF“ Rudnik i termoelektrana Stanari donirali su laboratoriji Doma zdravlja u ovoj opštini biohemijijski i imunohemijski aparat. Donirana oprema omogućiće kvalitetnu i potpunu uslugu u Domu zdravlja, a stanovnici Stanara više neće morati putovati u okolne gradove da bi odradili potrebne medicinske analize.

Donirana oprema služi za analizu krvi, na osnovu koje će se moći otkriti razne bolesti i stanja, za čije su otrivanje stanovnici Stanara ranije morali ići u okolne gradove.

Direktor Doma zdravlja u Stanarima rekao je da ovi aparati upotpunjuju njihove usluge kao medicinske ustanove i da će ona najviše služiti pacijentima.

Mi cemo moci bliže da izlazimo u susret našim pacijentima na ovaj način. Pružaćemo više usluga i radićemo više analiza, za koje su ranije naši pacijenti morali ići u bolnicu u Doboj, rekao je direktor Doma zdravlja Stanari Nedeljko Đekić.

– Na osnovu ovih aparata ubuduće ćemo moci raditi analize hormona, tumor markera i moći ćemo vaditi krv iz prsta, što ranije nismo mogli, kazala je doktor u Domu zdravlja u Stanarima, Biljana Pašalić.

Donacijom vrijedne i prije svega potrebene opreme Domu zdravlja, kompanija „ETF“ Rudnik i termoelektrana Stanari još jednom su pokazali da su društveno-odgovorna kompanija.

Načelnik Stanara Dušan Panić pohvalio je ovu firmu, koja je kako je rekao, uvijek imala sluha  za potrebe stanovnika ove opštine.

– Kompanija „ETF Stanari i ranije je donirala medicinsku opremu, a poklanjali su raznu opremu i školama u Stanarima. Ovi aparati su savremena oprema koja će, na kraju krajeva poboljšati život naših stanara, istakao je Panić

Vrijednost donirane opreme je oko 35.000 maraka. Ova savremeni aparati doprinijeli su da laboratorija Dom zdravlja u Stanarima bude upotpunjena. Pored nje, u ovoj medicinskoj ustanovi rade služba porodične medicine, služba hitne medicinske pomoći i stomatološka služba.

 

TV K3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.