TV K3

android aplikacija

instaliraj

Komemoracija Vladi Divljanu u Domu omladine Beograd

Komemoracija poznatom muzičaru Vladi Divljanu (1958-2015) biće održana danas u dvorani "Amerikana" Doma omladine Beograda, a kremacija će biti održana istog dana u 15 časova na Novom groblju u Beogradu.

Komemoracija Vladi Divljanu u Domu omladine Beograd

Nekadašnji frontmen beogradskog vokalno instrumentalnog benda “Idoli” i istaknuti muzičar jugoslovenskog novog talasa godinama se borio sa teškom bolešću koja se poslednjih meseci pogoršala, a preminuo je 5. marta u austrijskoj prestonici.

Devedesete godine 20. veka proveo je u Australiji, od 1991. do 1997. godine živeo je u Sidneju, nakon čega se se vratio u Beograd. Od juna 1999. godine živeo je i radio u Beču.

Ostaće upamćen kao sjajan muzičar koji je obeležio jugoslovensku muzičku scenu, što samostalnim radom, što sa kultnim bendom “Idoli” čiji je frontmen bio od 1980. do 1984. godine.

Sa Idolima je objavio albume “Odbrana i poslednji dani” (1982) i “Čokolada” (1983), a samostalno tri solo albuma “Tajni život A.P. Šandorova” (1988), “Sve laži sveta” (2000) i “Vlada Divljan presents Die Tonzentrale” (2003).

Godine 2012. objavio je album “Četiri godišnja doba” sa bendom “Ljetno kino”.

Bavio se komponovanjem muzike za filmove, a svoj trag ostavio je na filmovima “Šest dana juna”, “Kako je propao rokenrol”, “Crni bombarder”, “Tri palme za dve bitange i ribicu”, “Sedam i po”, “Čekaj me, ja sigurno neću doći”, “Na lepom plavom Dunavu”…

Komentarišite

Your email address will not be published.