TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kolindina poruka na rukavu izvezena glagoljicom, na jelovniku divljač, pečeni zec, ćurka…

Kolindina poruka na rukavu izvezena glagoljicom, na jelovniku divljač, pečeni zec, ćurka…

Predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović dočekala je predsjednika Srbije Aleksandra Vučića ispred svoje rezidencije u kaputu na čijem rukavu je zlatnim slovima na glagoljici izvezena riječ “hrabrost”.

To je zabilježio hrvatski Jutarnji list, koji se, poput drugih medija, bavi svim aspektima posjete srpskog predsjednika, i zvaničnim i onim koji se vide kao poruka i svojevrstan diplomatski “začin”.

“Večernji list” ističe tako da je Vučić na dočeku pozdravio počasnu stražu, dok je izvođena pjesma “Mi smo garda hrvatska”.

Na jelovniku divljač, pečeni zec, ćurka…

Večeras predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović priređuje svečanu večeru u čast predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a na jelovniku će se naći, između ostalog, i divljač, kao i više vrsta salata, a za gosta iz Srbije, koji je inače poznavalac vina, pripremljeno je i nekoliko vrsta tog pića.

Kao hladno predjelo biće posluženi šunka, kulen, prštuta i ren, sir sa vrhnjem, pileća jetra i šampinjoni sa žara.

Zagorska supa, zatim pečeni zec i pečena ćurka uz dodatke, kao i njoki, kao glavno jelo uz koje će “ići” i nekoliko salata.

Zapačeni štrukli, savijača od jabuka, kao i savijača od višanja sa umakom od vanile su desert, a biće posluženi i kafa ili čaj.

Pored domaćih aperitiva gosti iz Beograda biće moći će i da probaju belo vino Šardone, Crno vino – Dingač i šampanjac Senator.

Izvor: Tanjug

Komentarišite

Your email address will not be published.