TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kolinda ide u SAD, dobila i ponude za posao

Kolinda ide u SAD, dobila i ponude za posao

Doskorašnja predsjednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović uskoro će otputovati SAD.

Ona posećuje svoju kćerku koja studira na Harvardu, a postoji mogućnost da će tom prilikom obaviti i određene razgovore u vezi sa svojom budućom karijerom, objavio je riječki Novi list.

Kolinda Grabar Kitarović je, pošto joj se završio mandat predsjednice, aktivirala opciju na osnovu koje pola godine ima pravo na platu od 24.000 kuna, odnosno oko 3.200 evra, te zatim polovinu tog iznosa u narednih šest mjeseci.

Grabar Kitarović je rekla da je do sada dobila već puno poslovnih ponuda, a Novi list navodi da je jedna od njih američkog Brukings instituta, koju bivša predsjednica Hrvatske nije prihvatila.

Kako navodi ovaj medij, u pitanju je bila veoma konkretna ponuda sa definisanim godišnjim primanjima, ali bivšoj predsednici Hrvatske nije bila dovoljno privlačna.

Brukings institut jedan je od najpoznatijih liberalnih tink-tenkova i njegov predsednik je penzionisani general Džon Alen, koji je bio u posjeti kod Kolinde 2015. kao izaslanik američkog predsednika, a u 2018. je ugostio u svom institutu.

On je Kolindi Grabar-Kitarović poklonio kišobran sa logom svog instituta, jer je vidio da je pokisla tokom finalne utakmice Svjetskog prvenstva u fudbalu.

– Želimo da vam Brukings bude iznad glave i brine o vama – rekao je tada Alen.

Novi list navodi, pozivajući se na izvore bliske Kolindi Grabar-Kitarović, da ona ima i dvije ozbiljne ponude za predavanja na stranim univerzitetima o temama iz međunarodnih odnosa.

Srpskainfo

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.