TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kolege i prijatelji se emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju od Šabana Šaulića

Kolege i prijatelji se emotivnim porukama na društvenim mrežama opraštaju od Šabana Šaulića
“Dragi prijatelju, legendo, najveći.. U ovom trenutku svaka riječ je suvišna. Nek’ je rahmet tvoj duši i vječna ti slava”, napisao je Halid Bešlić na svom Facebook profilu.
“Teško mi je da prihvatim da se ovo desilo. Ne verujem da ovo pišem. Veliki, najveći. Ponosna sam na svaki sekund koji smo zajedno proveli na snimanjima… Velika tragedija i tuga. Počivaj u miru…”, napisala je Jelena Karleuša.

Mladi bh. pjevač Mirza Selimović koji je prije četiri godine pobijedio u takmičenju “Zvezde Granda” napisao je na svom Facebook profilu da je bila privilegija poznavati Šabana Šaulića.

“Ode najveći. Velika tuga i šok za mene. Poznavati ovog čovjeka je bila zaista sreća i privilegija. Počivaj u miru legendo”, napisao je Selimović.

Popularna srbijanska pjevačica Aleksandra Radović koja je sa Šabanom Šaulićem bila u žirija takmičenja “Pinkove zvezdice” je u emotivnoj objavi na Instagramu napisala da je Šaban bio neponovljiv.

“On je kralj narodne muzike. On je neponovljiv, a više ga nema. Počivaj u miru legendo, nikada nećeš biti zaboravljen”, napisala je.
“Nikad teža nedjelja… Pretužno i preteško je prihvatiti da te više nema… Bila je velika čast i privilegija poznavati te. Počivaj u miru, dragi moj prijatelju… Ostavio si ogromnu prazninu u mom srcu i u životu…”, napisao je Saša Matić izjavljujući saučešće porodici.

Pjevačica Aleksandra Kovač napisala je da joj je bila čast poznavati ga i sarađivati s njim.

Nikola Rokvić nije mogao sakriti svoju tugu ističući kako je Šaban Šaulić bio njegov uzor.

“Neizmjerno sam tužan… Zašto tako? Bio si jedan od mojih pjevačkih uzora… Uz tvoje pjesme sam učio ovaj naš zanat, rastao, veselio se i plakao… Sada plačem… Nije trebalo da bude ovako… Bog neka ti dušu prosti a tvoj anđeoski glas će ostati za vječnost, da novim generacijama pokazuje toplinu i moć, snagu i blagost… Vječna ti slava!”, napisao je Rokvić.

S odlaskom Šabana Šaulića ne može se pomiriti ni Vesna Petković, autorica brojnih folk hitova.
“Kad čovjek ostane bez riječi, bez tekst. Kralj sasvim zasluženo. Više te nema, a teško je povjerovati da je ovo istina. Počivaj u miru. Vječna ti slava kralju”, napisala je, između ostalog, Petković.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.