Kolaps u centru Beograda, policija blokirala taksiste u Novom Sadu

October 8, 2019, 2:17 pm

Stotine taksista krenule su nešto poslije 13h od Mišeluka ka centru Novog Sada, ali policija im nije dozvolila prolaz, javlja “Prva televizija”.

Novosadski taksisti nisu uspjeli da formiraju kolonu jer podršku koju su tražili od policije nisu dobili, pa su “rascjepkani” na male grupe, a gužve u centru Novog Sada zasad nema. U Beogradu je drugačija slika. Taksisti i dalje pristižu na još jedan protest, a centralne gradske ulice su blokirane.

Taksisti u Beogradu protestuju po sedmi put a razlog njihovog nezadovoljstva je poslovanje “CarGo” kog smatraju nelojalnom konkurencijom. Kako su ranije naveli, zbog posjete turskog predsjednika Redžepa Tajipa Erdoana Beogradu proteste još neće radikalizovati.

Iako “CarGo” zasad ne posluje u Novom Sadu, taksisti iz tog grada odlučili su da podrže svoje beogradske kolege, javlja “Prva”.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da nije fer da taksisti maltretiraju građane blokiranjem grada kad znaju da je Vlada uvijek spremna da razgovara.

Brnabićeva je dodala i da je to što taksisti rade najbolja reklama za “CarGo”.

“Nije fer da maltretiraju građane, kada znaju da im je Vlada uvek izlazila u susret i po pitanju neplaćanja poreza i reprograma za poreze. Koliko je njih uopšte potpisalo za Poreskom upravom za reprogram za poreze, pa nismo oduzimali vozila”, rekla je Brnabić nakon konferencije “e-Papir – od šaltera do digitalne transformacije” u Beogradu.

Izvor: Nezavisne novine 

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *