TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kokoškov: Sanjao sam o mjestu selektora Srbije, ne o NBA (VIDEO)

Kokoškov: Sanjao sam o mjestu selektora Srbije, ne o NBA (VIDEO)
Igor Kokoškov, novi selektor košarkaške reprezentacije Srbije, kaže da mu je ukazana velika čast time što je imenovan za trenera nacionalnog tima.

Kokoškov, pomoćni trener u stručnom štabu Sakramento Kingsa, na mjestu selektora naslijedio je Aleksandra Đorđevića koji je na klupi Srbije proveo pet sjajnih godina.

– Čast je predstavljati svoju državu. Da predstavljate školu košarke odakle dolazite. Otišao sam iz Srbije prije 20 godina, jednu godinu sa proveo na Koledžu i 19 u NBA. Ali, u posljednjih 20 godina nikada nisam sebe distancirao od evropske košarke. Trenirao sam različite nacionalne timove unazad deset godina – rekao je Kokoškov i dodao: Sada sam trener sopstvene države, tako da je malo drugačije.

Srpski trener ističe da nikada nije sanjao o NBA.

– Kada sam krenuo sa trenerskim poslom nikada nisam sanjao da ću biti u NBA, već sam sanjao da ću biti selektor nacionalnog tima – rekao je Kokoškov.

Kokoškova sa nacionalnim timom Srbije naredne godine očekuju kvalifikacije za Evropsko prvenstvo, kao i kvalifikacije za Olimpijske igre na kojima će Srbija imati domaćinstvo.

https://twitter.com/i/status/1197654051241918467

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.