TV K3

android aplikacija

instaliraj

Koje namirnice mogu da izazovu halucinacije?

Koje namirnice mogu da izazovu halucinacije?

Saznajte koje namirnice u velikim količinama mogu da imaju halucinogena dejstvo na vas i vaš organizam.

KAFA

Jedno američko istraživanje je pokazalo da ispijanje sedam šoljica crne kafe dnevno može da izazove halucinacije. Nakon ove količine, ispitanicima su se pričinjavali zvukovi, a neki su osetili i prisustvo duhova.

ČOKOLADA

Čokolada sadrži anandamide, što je spoj koji u velikim količinama u telu proizvodi efekat vrlo sličan pušenju marihuane. Osoba od otprilike 60 kilograma težine bi trebalo odjednom da pojede oko 11 kilograma čokolade da bi osetila učinke ovog spoja.

DUD

Konzumacija nezrelog duda takođe može da izazove halucinacije, ali i smetnje u varenju.

FEFERONE

Feferone izazivaju paljenje u ustima i grlu, a supstanca kapsaicin iz ove biljke podstiče telo na pojačanu proizvodnju endorfina, zbog kojih možete da osetite posebno raspoloženo i pomalo drogirano.

PEČURKE

Neke vrste pečurki sadrže halucinogena sredstva poput psilocina i psilocibina koja pojačavaju emocije i percepciju stvari u prostoru.

MAK

Mak je namirnica s jakim narkotičkim svojstvima, jer sadrži visok procenat alkaloida morfijuma. Možda se upravo zbog toga više smejete nakon štrudle sa makom.

RIBA SALPA

Glava ribe salpe iz porodice ljuskavki može da izazove višednevne halucinacije.

U starom Rimu ova riba se jela upravo zbog svojih narkotičkih svojstava.

TROVANJE BRAŠNOM

Ergotizam je trovanje brašnom od raži koje je zaraženo ergotaminom. Trovanje se manifestuje halucinacijama, grčevima, ali i odumiranjem osećaja u prstima.

MUŠKATNI ORAŠČIĆ

Muškatni oraščić sadrži supstancu miristicin sa jakim narkotičkim delovanjem, zbog čega bi konzumacija većih količina ovog začina mogla da dovede do mučnine, glavobolje i jakih halucinacija.

 

(Izvor: Prva.rs)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.