Koje frizure su u trendu!?

February 11, 2015, 9:10 am

Transformacija ovog klasičnog šnita otišla je u pravcu dobijanja volumena – moderna frizura je manje ili više prelomljena i donekle neuredna.

Duge kose takođe imaju punije forme šišanja, ali su ujedno ležerno stepenovane i lagane tako da mogu da podrže i ravno i prelomljeno stilizovanje. Kose su preparirane bilo načinom šišanja, bilo farbanjem kose, bilo promjenama teksture da bi ovakav izgled kose mogao da potraje kao frizura. Šiške su na dugoj kosi u trendu i one su te koje čine glavnu promjenu.

Srednje dužine kose su uglavnom samo duže i kraće forme paža, potpuno ravnog ili blago stepenovanog. Duboki razdjeljci sa poludugim šiškama, asimetrični bobovi koji se nose bilo presovani ravno ili prelomljeno pa čak i kovrdžavo, su oblici moderne srednje dužine kose.

Kratke kose koje su uvijek najinteresantnije kako za oblikovanje tako i za farbanje su malo mirnije oblikovane nego prošlih godina jer je trend “undercut” oćelavljenih kosa zamijenio malo blaži oblik (važi i za muške frizure). Punoća kose je primjenjena i na ovu dužinu pa kratke kose izgledaju kao nepravilno ošišane perike sa iskidanim šiškama.

Oblici frizura su u mnogome podpomognuti farbanjem kose na način da se boja i oblik dopunjuju. Kao što bi mnoge od frizura bile daleko manje zanimljive da nisu ofarbane u datom stilu tako i boje koliko god bile dobre nemaju željeni efekat kada nisu na zanimljivoj frizuri.

 

Atv

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *