TV K3

android aplikacija

instaliraj

Katar razgovara sa FIFA o proširenju Mundijala 2022.

Katar razgovara sa FIFA o proširenju Mundijala 2022.

Katar je zatražio razgovore sa čelnicima FIFA u vezi sa pripremama i logistikom povodom mogućeg uvećanja broja učesnika na Mundijalu 2022. sa 32 na 48 ekipa.

Južnoamerička fudbalska konfederacija (CONMEBOL) u četvrtak je tražila da se format Svjetskog prvenstva na truniru u Kataru proširi sa 32 na 48 ekipa.

Ovakav korak je planiran za 2026. godinu.

Predsjednik Fifa Đani Infantino rekao je da takav pregled zahtijeva studiju izvodljivosti. Infrastruktura u Kataru se brzo razvija kako bi sve bilo spremno za Svjetsko prvenstvo, veliki su zahtjevi za prvi Mundijal na Bliskom istoku, a proširivanjem turnira bilo bi odigrano i više utakmica.

“Prije nego što započnu pregovori, važno je da se obave razgovori organzacije i logistike oko proširenja formata turnira u Kataru. Bez obzira na ishod, uvjereni smo da možemo uspješno da organizujemo Svjetsko prvenstvo 2022. godine”, navodi se u saopštenju Organizacionog odbora.

Katar je planirao da se utakmice na Svjetskom prvenstvu igraju na osam stadiona, pa bi promijenjeni format takmičenja na Mundijalu uspio samo ako se dio utakmica odigra u nekoj susjednoj zemlji.

 

(b92)

Komentarišite

Your email address will not be published.