TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kastra open u Banjaluci: Očekuje se oko 800 karatista

Drugi karate turnir "Kastra open" biće održan u nedjelju u dvorani "Borik" u Banjaluci, a očekuje se nastup oko 800 takmičara iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije i BiH.

Kastra open u Banjaluci: Očekuje se oko 800 karatista
“Za turnir vlada veliko interesovanje, veće nego što smo očekivali. Stiglo je oko 600 prijava, ali očekujemo da ih bude između 800 i 900, tako da bi ovo trebalo da bude drugi po masovnosti karate turnir u Banjaluci ove godine”, rekla je Dragana Branković, sekretar i trener u Klubu borilačkih sportova Kastra, koji je organizator turnira.

Ona je podsjetila da je na prvom Kastra openu, koji je održan prošle godine u sali Osnovne škole “Borisav Stanković”, nastupilo oko 400 takmičara, te dodala da je klub za ovaj turnir od grada dobio prostor u dvorani “Borik”.

“Što se tiče organizacije sve je spremno za turnir. Takmičenje će biti na sedam tatamija, očekujemo kvalitetne nastupe, a među učesnicima će biti i karatisti koji će nastupiti na Balkanskom prvenstvu za kadete, juniore i mlađe seniore. Među njima su i članovi našeg kluba Sara Roljić i Strahinja Branković”, rekla je Brankovićeva.

Najbolji u kategorijama seniori open i seniorke open će dobiti pehare, biće proglašeni najbolji takmičar i takmičarka Kastra opena, te tri prvoplasirana kluba. Učesničke medalje su pripremljene za djecu do 10 godina koja nastupaju u katama.

U Klubu borilačkih sportova Kastra su izuzetno zadovoljni ovom sezonom, ali i cjelokupnim učinkom kluba koji postoji od 2015. godine.

“Prezadovoljni smo. Ova godina nam je bila veoma uspješna… Na četiri turnira smo bili prvi ili drugi u generalnom plasmanu, trebalo je da imamo dva predstavnika na Svjetskom prvenstvu, ali imali smo jednog jer Strahinja nije imao punih 16 godina pa iako je prvak BiH nije mogao da nastupi, a imaćemo i dva predstavnika na Balkanskom prvenstvu, nastupićemo na Evropskom prvenstvu… Ponosni smo na sve takmičare”, rekla je Brankovićeva.

nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.