TV K3

android aplikacija

instaliraj

Karter rekorder NBA lige, “zakucava” 22. sezonu

Karter rekorder NBA lige, “zakucava” 22. sezonu

​Košarkaš Vins Karter (42) možda nema šampionski prsten, ali to ga nije spriječilo da postane jedna od legendi NBA lige, u kojoj će igrati rekordnu 22. sezonu.

Amerikanac je 1998. kao peti pik ušao u najjaču košarkašku ligu na svijetu, a prema izvještajima iz SAD još ne namjerava da ode u penziju. Mediji prenose da će Karter potpisati novi ugovor s Atlantom i tako na listi igrača koji su najduže igrali u NBA ligi prestići dosadašnje rekordere Roberta Periša, Kevina Vilisa, Kevina Garneta i Dirka Novickog. Po 20 sezona u NBA ligi su provele legende Karim Abdul Džabar i Kobi Brajant.

“Znam da sam u sportu u kojem mediji i navijači mogu biti okrutni. To je kao: ‘Star si da igraš i protiv momaka koji su duplo mlađi od tebe. Ne bi trebalo da budeš ovdje’. Ali, meni je cilj da dokažem da to mogu da radim. Puno sam radio na mentalnoj i fizičkoj pripremi”, rekao je u jednom intervjuu Karter, koji je prošle godine nosio dres Atlante.

Smatra da i dalje ima isti pristup igri i radnu etiku i to je ono što ga drži u igri. Dokazao je da može da se nosi i sa mlađima, a vjerovatno na početku karijere nije ni mogao da zamisli da će u najjačoj ligi na svijetu provesti više od dvije decenije, da će nositi dresove Toronta, Nju Džerzija, Orlanda, Finiksa, Dalasa, Memfisa, Sakramenta i Atlante, te postići više od 25.000 poena (trenutno je na brojki 25.430, što je 20. učinak u istoriji lige). Može da se pohvali da je osam puta bio učesnik Ol star utakmice, bio je i ruki godine, a među najljepšim momentima u karijeri je i zlatna medalja sa Olimpijskih igara u Sidneju 2000. godine.

(Nezavisne)

Komentarišite

Your email address will not be published.