TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta BiH i Vijeća naroda RS

Kandidatske liste za Dom naroda Parlamenta BiH i Vijeća naroda RS

Narodna skupština Republike Srpske danas će Centralnoj izbornoj komisiji BiH dostaviti na potvrdu i ovjeru kandidatske liste za delegate Doma naroda Parlamentarne skupštine BiH i delegate Vijeća naroda Srpske.

Za kandidatsku listu za delegate u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH iz reda srpskog naroda narodni poslanik Darko Banjac predložio je Dragutina Rodića, Slobodana Nogu i Borisa Jaćimovića.

Prijedlog SDS-a su Mladen Bosić, Branko Blanuša i Mladen Šumar, dok je Socijalistička partija /SP/ predložila Slobodana Protića, Duška Milunovića i Jadranku Đukić, saopšteno je iz kabineta predsjednika Narodne skupštine Republike Srpske.

Partija demokratskog progresa /PDP/ je predložila Mladena Ivanića, Milana Đukića i Snežanu Stojanović.

Prijedlog narodnog poslanika Srđana Mazalice su Dušanka Majkić i Darko Andrić, dok je narodni poslanik Dušica Šolaja predložila Lazara Prodanovića i Branislavu Milekić.

Kandidati narodnog poslanika Radovana Viškovića su Nikola Špirić i Vlado Gligorić, a narodnog poslanika Igora Žunića su Sredoje Nović i Saša Bursać.

Za kandidatsku listu za delegate u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda srpskog naroda narodni poslanik Dragan Čavić predložio je Vojislava Gligića.

Prijedlog Ujedinjene Srpske su Slavko Dunjić, Darko Kremenović i Valentina Branković.

Narodni poslanik Darko Banjac predložio je Ognjena Tadića, Sinišu Nikića i Jovana Vukovljaka, narodni poslanik Milan Tubin predložio je Aleksandru Pandurević i Vesnu Adamović, dok su prijedlog SP-a Živko Marjanac, Rajko Ćapin i Svetlana Nedić.

Prijedlog PDP-a su Miroslav Lazarević, Ranko Smiljanić i Pero Šikman, a SDS-a Vukota Govedarica, Nade Planinčević i Mladen Kajkut.

Dragana Ristića, Slavicu Jovanović i Sanju Močević predložila je narodni poslanik Ranka Perić Romić.

Narodni poslanik Gordana Tešanović predložila je Dragoljuba Davidovića, Sanju Vulić i Denisa Pijetlovića, kandidati narodnog poslanika Saše Popovića su Jasna Lukić, Vesna Jungić i Boris Spasojević, dok je narodni poslanik Nikola Špirić predložio Milicu Marković, LJubicu Miljanović i Gordanu Trampić.

Za kandidatsku listu za delegate u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda bošnjačkog naroda narodni poslanik Begija Smajić predložio je Faruka Đozića, Šabana Sivića i Adiba Đozića.

Prijedlog narodnog poslanika Edina Ramića su DŽevad Mahmutović, Mihnet Okić, Muris Čirkić, Ahmet Čirkić, Alija Tabaković, DŽemaludin Šabanović, Samir Baćevac, Elvir Hadžiomerović, Anita Hodžić i Ismet Šepo.

Igor Bošnjak, Denis Turkanović i Ćima Mulaosmanović su kandidati narodnog poslanika Denisa Šulića.

Za kandidatsku listu za delegate u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda hrvatskog naroda HDZ BiH, član ad hok kluba Ivica Marčinković predložio je Davora Čordaša, Mariju Rapo, Dragana Juričevića, Mirka Pandžu i Iliju Pavlovića.

Prijedlog HDZ-a BiH, člana ad hok kluba Marijana Kljajića su Ivo Mijić, Petar Gagulić, Tanja Zovko i Ankica Olujić Mandić, prijedlog HDZ-a BiH, člana ad hok kluba Ivane Nadarević su Ivo Kamenjašević, Mato Marjanović, Anto Nadarević, Nikola Bošnjak i Katarina Božanović.

Prijedlog narodnog poslanika Mije Perkunića su Ivo Bošnjak i Mato Lučić.

Prijedlog člana ad hok kluba Marijana Tunjića su Đuro Ivanović i Denis Ivanović.

Zdenka Gojković, Predrag Gluhaković i Ankica Batinić kandidati su SP-a.

Narodni poslanik Ivanka Marković predložila je Dragana Mikića i Gordanu Rajčević, dok su Nada Tešanović, Ivka Ristić i Sanja Kovačević prijedlog narodnog poslanika Željke Stojičić.

Za kandidatsku listu za delegate u Vijeće naroda Republike Srpske iz reda ostalih naroda član ad hok kluba Branko Deket predložio je Radenka Rikića i LJubišu Deketa, dok je član ad hok kluba Željko Radonjić predložio Danijela Puhalića i Željka Dragičevića.

Franc Sošnja i Dubravka Macanović kandidati su člana ad hok kluba Saše Čudića, a Jovana Čarkić i Aleksandra Dalšašo Lepir kandidati člana ad hok kluba Dejana Kurtinovića.

Inicijativa za izbor delegata iz Republike Srpske u Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH i u Vijeće naroda Republike Srpske pokrenuta je u prvom dijelu prve sjednice 10. saziva Narodne skupštine, koji je održan 19. novembra.

Usvojenim zaključcima je zatraženo da političke partije ili narodni poslanici do 28. novembra do 15.00 časova parlamentu dostave prijedloge jednog ili više kandidata.

Srna

Komentarišite

Your email address will not be published.