TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kako miriše svemir?

Kako miriše svemir?

Ako ste se ikada pitali kako miriše svemir, novi parfem “Eau de Space” koji se nedavno pojavio u prodaji vam može dati odgovor.

Novi parfem “Eau de Space”, kako tvrdi njegov tvorac, hemičar Stiv Pirs, proizveden je da bi nam donio miris svemira na zemlju.

Inače Pirs je i osnivač kompanije “Omega Ingredients” koja je specijalizovana za proizvodnju “najkvalitetnijih prirodnih ukusa za industriju hrane i pića”, kako se navodi na internet stranici ove kompanije.

Ideja da se stvori miris svemira potekla je od NASA koja je 2008. godine i angažovala Pirsa da ga proizvede kako bi pomogao astronautima u obuci prije lansiranja u orbitu. Hemičaru su bile potrebne četiri godine da ga proizvede.

U razgovoru za Si-En-En, astronautkinja Pegi Vajtson, koja je boravila na Međunarodnoj svemirskoj stanici, je objasnila da joj svemir miriše pomalo na pušku, odmah pošto je iz nje ispaljen hitac.

“Čini mi se da ima neki miris skoro gorkog ukusa, pored toga što miriše na dim i paljevinu”, opisala je astronautkinja.

Rukovodilac proizvodnje parfema “Eau de Space”, Met Ričmond, kaže da su se astronauti dosta mučili da tačno opišu kako im miriše svemir. Po njima, bila bi to mješavina baruta, prepečenog odreska, maline i ruma.

Navodno, glavni cilj kompanije je bio da ovim parfemom probude kod mladih interesovanje za studiranje prirodnih i inženjerskih nauka, jer se nadaju da će parfem podstaći debatu među roditeljima, nastavnicima i naučnicima što će zainteresovati mlade.

Ričmond je otkrio i da je u pripremi novi miris koji će se zvati “Miris Mjeseca” (Smell of the Moon), koji će, vjerovatno, biti priprema za naredno američko osvajanje Mjeseca, prenosi RTS.

(N.N – Foto: Pixabay)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.