Kako do mačkastih očiju

February 17, 2021, 11:30 am

U doba nošenja zaštitnih maski oči su naglašenije nego ikad. Zato slobodno možemo reći – ono što je nekad bio crveni karmin, sad su ajlajnerom mačkasto našmikane oči.

Iscrtajte gornju rub

Prvo iscrtajte gornji rub oka ispod trepavica i između njih. Time dobijate vizuelno punije i deblje trepavice u korijenu. Tehnika poznata i kao nevidljivo ili “tightling” iscrtavanje. Ovo je osnova za bogatiji i dugotrajniji izgled mačkastih očiju.

Malo sijenke da otvorite oko

Kad izvučete gornji rub, zašiljenom četkicom umočenom u blagu sijenku prirodnih tonova pređite po ivicama kapka da dobijete čistu osnovu i bolji kontrast. Za jači kontrast na gornjem i donjem unutrašnjem uglu oka nanesite sijenku u boji kože kako bi se stvorila iluzija većih očiju. Korišćenjem dvije sijenke, svjetlije na unutrašnjem i tamnije na spoljašnjem uglu oka, i njihovim postepenim prelaskom koji dobijate blendiranjem proširićete oči, a ujedno će one djelovati svježije.

Izaberite svoju boju

Najbolje su nijanse sa kojima se osjećate najsigurnije. Sa toplim bogatim braon tonovima ne možete da pogriješite, a unose toplinu. Braon tonovi poput tamnog kestena definišu oko, ali su suptilniji nego crni. Ipak, ako ste za provjerenu klasiku, crni ajlajner daje čist i oštar efekat.

Produžite liniju

Linija koja ide preko linije kapka izdužuje oko. Za optimalne rezultate počnite sa linijom na samom unutrašnjem uglu i idite malo preko kraja oka. Linija treba da bude ultratanka na unutrašnjem uglu oka i da se postepeno podebljava ka spolja. Zatim dodajete krilo. Oko treba da bude otvoreno, a lice opušteno dok gledate u ogledalo. Tačka koja se nalazi u produžetku krivine donje vodene linije dobro je mjesto da počnete da oblikujete krilo i da ga vučete naviše. Da ne biste izvukli previše pravu ili kosu liniju, najbolje je da pratite donju vodenu liniju. To je ujedno i najprivlačnije.

Dotjerajte liniju micelarnom vodom

Bez obzira na to kakav efekat želite, vjerovatno ćete morati malo da popravite liniju ajlajnera. E za to vam je potreban štapić za uši, ali sa zašiljenim vrhom. Štapić umočite u micelarnu vodu i polako popravljajte ajlajner. Nikako nemojte da koristite mlijeko za skidanje šminke jer će vam ostati masne mrlje i šminka će se razmazati. Isto možete da postignete i korektorom, a ako ga nanesete ispod oka, dodatno ćete naglasiti oko i ajlajner.

Završite maskarom

Posljednji korak je šta drugo nego maskara. Nakon što se ajlajner osuši, po potrebi uvijte trepavice, a zatim nanesite maskaru. Dodatno naglasite spoljne uglova oka pomoću dva sloja maskare.

(Blic.rs)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *