Kako da znate da neko flertuje s vama? Ovo je siguran znak koji to potvrđuje

January 28, 2021, 7:59 am
Naime, samo devet sekundi kontakta očima dovoljno je da se ostvari povezanost, a sve više od toga čak 52 posto ispitanika smatra čudnim, piše Mbg relationships.

Također, otkriveno je da se tri od deset osoba više trudi održavati kontakt očima preko kamere, kako bi pokazali sagovorniku da nisu izgubili interes za razgovor.

Istraživanje je provela firma Virgin Media, koja se udružila sa stručnjakinjom za govor tijela Adrianne Carter, kako bi ponudili smjernice samcima koji žele uspostaviti trajne veze putem društvenih mreža.

“Ako uspijete savladati pravu tehniku ​​koketiranja koristeći kontakt očima, već ste na pola puta do drugog spoja. Kad nas razdvaja zaslon, imamo manje znakova na koje se možemo osloniti kako bismo utvrdili jesmo li uspostavili istinsku vezu”, objasnila je Carter.

No, 22 posto ispitanika reklo je da pogled prema dole može nagovijestiti prerani kraj romantike, uz izbjegavanje kamere ili kolutanja očima. Osim što koriste oči za koketiranje, 48 posto ispitanika priznalo je da namjerno izbjegava kontakt očima u situacijama kada im je neugodno.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *