TV K3

android aplikacija

instaliraj

Kako da vam džemperi traju što duže?

Ništa nije tako udobno i toplo u toku zime kao džemper. Ali ništa ne frustrira više nego kada shvatite na pola sezone da je vaš omiljeni džemper raščerupan, deformisan, ućeban i smanjen ili razvučen! Zato treba da znate kako da održavate svaku vrstu džempera da bi što duže izgledao kao nov...

Kako da vam džemperi traju što duže?

Tanka pletiva najčešće stilizujemo tako što prednji deo uvučemo u pantalone , ali ovo su krhki proizvodi pa ih zato pri pranju stavljajte u pamučnu vrećicu da se ne bi zakačili za neki drugi komad i na taj način im se izvukli konci.

Masivna pletiva su često komplikovano napravljena i imaju teksture koje je najbolje prepustiti profesionalcima na hemijskom čišćenju. Ne postoji način da masivni džemper vratite na prvobitnu veličinu ako se smanji pri pranju.

Kašmirske komade koji po pravilu mnogo koštaju treba održavati da bi zadržali tu vazdušastu mekoću. Kašmir nema potrebe nositi na hemijsko, bez obzira što je ovo ustaljeno verovanje, pranje na programu za vunu na najnižoj temperaturi i blagim deterdžentom je sasvim dovoljno osušite ga na vazduhu da se ne bi skupio.

Uski džemperi su super potrebni jer ih možemo nositi umesto bluze sa sunkama i pantalonama, pa ih zato i treba prati češće, jer ih češće nosite od ostalih, kao donji sloj u zimskim slojevitim kombinacijama. Ali u zavisinosti od materijala, pratite navedene savete za svaki tip pletenine koje smo naveli u tekstu.

Kardigane uvek zakopčajte kada ih slažete, jer će to sprečiti deformacije i gužvanje, a i izgledaće strukturirano kada ih sledeći put obučete.

Trikotažne odnosno pletene haljine koje su baš popularne ove zime nikako nemojte kačiti na ofinger jer će se onda razvući i deformisati.

Generalni savet je da pletenine nokada ne sušite ni blizu izvora toplote ili na radijatoru jer ih to uništava, može da ih smanji i ošteti. Najbolje je da sušite pletene stvari položene na ravnom, na čistom peškoru, da biste izbegli bilo koju vrstu deformacije i štete. Da se grudvice ne bi pojavljivale, četkajte vaše džempere finom četkom za odeću i pazite da tamo gde čuvate garderobu uvek imate sredstva protiv moljaca, koji su najveći neprijatelj vune.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.