Kako da privučete ljubav o kojoj ste oduvijek maštali

September 12, 2019, 6:18 am

Ovih nekoliko efikasnih, jednostavnih i kreativnih pristupa vrijedi isprobati. Ne oduzimaju vrijeme, a mogu vam mnogostruko povećati šanse za uspjeh!

1. Ružičasti balon

Ovo je jednostavna, ali moćna tehnika koju možete da koristite kada idete na spavanje.

Kada počnete da osjećate pospanost, zamislite ružičasti balon (koji predstavlja ljubav) kako se polako puni vašim namjerama da manifestujete ljubav. Zatim zamislite kako puštate balon i omogućujete mu da odleti u svemir i pronađe onu pravu osobu za vas.

2. Vizualizujte kroz pisanje

Većina ljubavnih vizualizacijskih vježbi vas podstiču da usavršite živu sliku vas s voljenom osobom. Međutim, ako jasno želite da stvorite ove mentalne slike, treba da imate maksimalno jasnu ideju o tome kakva će biti vaša prava ljubav.

Ako propuštate detalje, možete poslati mešovite signale u svemir i tada je teže manifestovati ono što stvarno želite. Razmišljajte o procesu kao o naručivanju iz kataloga – ako pošaljete nečitak obrazac za narudžbinu, nećete dobiti ništa ili (možda još gore) nešto što ne želite!

Vizualizacija kroz pisanje pomaže vam da zatražite od svemira nešto jasno i stvarno. Prvo, uzmite olovku i papir i zapišite sve kvalitete koje želite da vaša srodna duša ima – dobar smisao za humor, ljubav prema životinjama, sjajne roditeljske vještine, inteligenciju … nastavite sve dok ne budete imali potpunu sliku o njenim osobinama.

Zatim napišite drugi spisak svih stvari koje želite da iskusite u vašoj vezi (saosjećanje, empatija, smijeh, strpljenje i uzbuđenje). Sada ste stvorili nešto čvrsto i sljedeći put kada budete praktikovali mentalnu vizualizaciju možete da pokušate sve ove osobine i iskustva nekako da povežete u svom zamišljenom scenariju.

3. Vizualizacija kroz muziku

Ideja je da pronađete pjesmu koja izaziva duboke i snažne osjećaje ljubavi koju želite da iskusite sa svojom srodnom dušom. Svaki put kada slušate pjesmu, dopustite vašem umu da stvara raskošne slike koje odražavaju odnos za koji znate da ga možete imati. Ponovite ovaj postupak slušajući “svoju pjesmu” barem jednom dnevno.

4. Otvorite svoje srce otvaranjem vrata

Zamislite sebe kako stojite pred vratima – zamislite vrata u detalje – ona predstavljaju vašu nadu u budućnost. Nakon toga, zamislite sebe kako otvarate vrata i tada odjednom ugledate svoju suđenu drugu polovinu kako vas čeka na drugoj strani.

5. Uskladite nadanja s očekivanjima

Ova vježba pomaže vam da vidite jeste li stvarno potpuno predani ideji pronalaženja svoje srodne duše. Sjedite sa zatvorenim očima na mirno i tiho mjesto i počnite da zamišljati tip osobe i odnosa kakav želite da imate kroz šest mjeseci. Zadržite tu sliku nekoliko minuta.

Zatim očistite um i počnite da zamišljate tip osobe i odnosa kakav očekujete u šest mjeseci. Da li je ono što očekujete drugačije od onoga što želite imati? Ako je tako, zašto? Nepodudaranje ove dve vizije sugeriše vam da još uvijek “ne živite u znanju” da je savršena ljubav moguća.

Kako bi se uskladili s vizijom odnosa kakav stvarno želite, zamislite manje ugodan odnos – onaj koji očekujete, kako naočigled blijedi (neki ljudi zamišljaju kako slika postaje crno-bijela, dok drugi zamišljaju kako se slike tope pred njihovim očima).

6. Mentalno jasne prepreke

Na kraju, kakve su vaše prepreke na putu pronalaženja ljubavi? Koje ograničavajuće uvjerenje vas koči? Zamislite mentalnu prezentaciju tih prepreka i pronađite katarzičan način da ih se oslobodite. Na primjer, možete spaliti simboličke predmete u vašem umu, baciti ih u vodu, napisati ih na papir i zgužvati ili pregaziti nogama.

Osjetite smirenost, odlučnost i budite sigurni u vlastiti uspjeh kada radite ovu vježbu. Bez obzira koliko ste mentalno očistili prepreke sa svog puta, radeći ove stvari šaljete poruku svemiru da ste spremni za novi početak i za manifestaciju ljubavi koju želite, piše Lepota&Zdravlje.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *