TV K3

android aplikacija

instaliraj

Jovičić: Za prisluškivanje nadležan tužilac

Ministar unutrašnjih poslova RS Radislav Jovičić odbio je danas da iznosi detalje o "aferi prisluškivanje", ističući da su o tome predali izvještaj Specijalnom tužilaštvu RS, s kojim imaju potpisan sporazum da tužilac izlazi u javnost o tom pitanju.

Jovičić: Za prisluškivanje nadležan tužilac

Dodao je da će tužilaštvu dostaviti sve što od njih bude traženo.

Jovičić je u izjavi novinarima u Banjaluci rekao da nema potrebe da se formira poseban tim, jer na tom slučaju rade “posebno stručni i obučeni ljudi koji se bave tim poslom i imaju adekvatnu opremu”.

Nije mogao da govori da li je snimanje razgovora Željke Cvijanović bilo odobreno ili ne, ponovo navodeći da je za ta pitanja nadležan tužilac.

Prije nekoliko dana objavljen je snimak u kojem Željka Cvijanović, navodno, govori o kupovini poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Nakon toga je Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske (MUPRS) podnijela, 18. novembra, Specijalnom tužilaštvu RS izvještaj protiv N.N. izvršioca ili više njih zbog izvršenja krivičnog djela neovlašteno prisluškivanje i tonsko snimanje, kako je saopšteno, više privatnih razgovora predsjednice Vlade RS Željke Cvijanović.

U saopštenju iz tada navedeno da je 15. novembra, na određenom broju elektronskih medija objavljen „montirani, kompromitujući snimak privatnog razgovora predsjednika Vlade RS snimljen posebnim tehničkim, sofisticiranim sredstvima za audio i videosnimanje na kojem su iz konteksta izvađene pojedinačne izjave premijera te iste montirane s drugim izjavama, te na taj način stvoren izveden, prividan stvarni razgovor između predsjednice Vlade i N.N. osoba – sagovornika”.

Komentarišite

Your email address will not be published.