TV K3

android aplikacija

instaliraj

Jovičić: Provjeravaju se postupci odgovornih lica

Jovičić: Provjeravaju se postupci odgovornih lica

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Radislav Jovičić izjavio je večeras u Narodnoj skupštini Srpske da se provjeravaju postupci svih odgovornih lica tokom poplava u Srpskoj.
On je dodao da će biti provjereni postupci svih onih lica koja su tokom poplava i vanredne situacije bila dužna da postupaju u skladu sa Zakonom o zaštiti i spašavanju.
“Taj posao se ne radi samo za područje grada doboja, nego i Bijeljinu, Prijedor, Modriču, Šamac…”, istakao je Jovičić tokom posebne sjednice parlamenta.
On je pozvao sve da provjeru postupaka odgovornih ostave nadležnim organima.

Cvijanović: Vanredna situacija nije kasno proglašena

Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da nisu tačni navodi da je vanredna situacija u Srpskoj proglašena sa zakašnjenjem.

Ona je u replici na sjednici Narodne skupštine Republike Srpske istakla da se proglašenjem vanredne situacije zna ko šta radi, da bi sistem, koji je stavljen u službu građinama, funkcionisao.
Cvijanovićeva je naglasila da je proglašenje vanredne situacije došlo kao “formalni momenat, jer se i u prva dva dana, dok nije bilo proglašeno, isto tako radilo”.
Ona je istakla da je Vlada Srpske odmah na početku poplave otpočela neophodne radnje, a tako su postupili i drugi republički organi.
“Prvog dana smo poslali tri ministra u Doboj, zato što tamo sistem nije funkcionisao. Lokalni štab u Doboju bio je potopljen i ta tri ministra su korodinirala tamo rad sa policijom”, navela je Cvijanovićeva.
Cvijanovićeva je istakla da će se ponašanje svakoga provjeravati i analizirati.
“Vi imate neka saznanja i mi imamo neka saznanja, i sve će se to ispitati”, istakla je Cvijanovićeva u replici opoziciji.
Ona je istakla i da je pravo Vlade da izvrši promjene u sastavu Republičkog štaba za vanredne situacije, te da je to svoje pravo iskoristila.
Komentarišući navode da su se u tom štabu našli svi ministri, Cvijanovićeva je pojasnila da je to urađeno da bi se pojačala odgovornost u tadašnjoj situaciji.
Za analize koje treba da se urade, Cvijanovićeva je rekla da će one pokazati različite slabosti na različitim nivoima, dodajući da ne želi nikog da brani od odgovornosti, ali i da isto tako ne dozvoljava prebacivanje odgovornosti.

Pavić: Doboj očekuje neophodnu pomoć

Poslanik DNS-a u Narodnoj skupštini Republike Srpske Dalibor Pavić izjavio je na posebnoj sjednici parlamenta Srpske da Doboj očekuje da što prije dobije neophodnu pomoć, te izrazio nadu da će mjere za sanaciju štete od poplava biti što prije realizovane.

On smatra da je lokalna vlast odgovorna “za ono što se desilo u Doboju tokom poplava”.
Poslanik SDS-a Mladen Kršić negirao je navode da Doboj nije branjen, ističući da je odbrana počela naveče 14. maja, kao i da pitanjem – da li se grad kvalitetno branio, treba da se bave stručnjaci.
Poslanik PDP-a Velimir Sakan izjavio je na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske da je u majskim poplavama “zatajio cijeli sistem u Srpskoj”, i na republičkom i na loklanom nivou.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.