TV K3

android aplikacija

instaliraj

Pravda za Davida: Demant vijesti fantomskog portala “Infosrpska”

Pravda za Davida: Demant vijesti fantomskog portala “Infosrpska”

Fantomski portal “Infosrpska” napisao je vijest da je Davor Dragičević, otac ubijenog Davida, zatražio azil u Austriji bez navođenja bilo kakvih izvora ili nekoga ko bi potvrdio tu informaciju.

Takođe nema navoda ni o imenu osobe koja je tekst napisala, što upućuje da se radi samo o još jednoj tzv. “klikbejt” vijesti za sakupljanje “klikova” preko kojih zarađuju novac.

Oni navode da je bivši američki ambasador u BiH Morin Kormak u saradnji sa ambasadom Velike Britanije, Dragičevića prebacila u jednu od susjednih zemalja odnosno Hrvatsku odakle je navodno zatražio azil u Austriji.

Ambasada Velike Britanije 1. januara je demantovala tvrdnje ovog portaloida da se Davor Dragičević nalazio u njihovoj ambasadi.

Iz grupe “Pravda za Davida” uslijedio je demant na ovu vijest!

Informacija da je Davor Dragičević, otac nastradalog mladića Davida, zatražio politički azil u Austriji nije tačna, potvrđeno je za Srpskainfo iz grupe “Pravda za Davida”.

– Vijest koju su pojedini portali prenijeli, da je Davor zatražio politički azil u Austriji je laž. To sa sigurnošću mogu potvrditi – rekao je za portal srpskainfo jedan od članova grupe “Pravda za Davida”.

Iz ove grupe su poručili da i dalje ostaju uz Davora, bez obzira na sve.

– Ćaća nikada neće ostati sam – dodali su iz ove grupe.

Policijska uprava Banjaluka pokrenula je 31. decembra prošle godine potragu za šest osoba zbog nereda počinjenih nakon protestnog okupljanja na Trgu Krajine u Banjaluci koja je održana u organizaciji grupe “Pravda za Davida”.

Među njima je i pomenuti Davor Dragičević koji se od tada samo jednom oglasio na društvenim mrežema i poručio da je dobro, ali nije objavio gdje se nalazi.

Izvor: srpskainfo/ BN/ facebook grupa “Pravda za Davida”/ SRNA/ Ambasada Velike Britanije

Komentarišite

Your email address will not be published.