TV K3

android aplikacija

instaliraj

Jogurt i kurkuma pomažu mršavljenju

Jogurt i kurkuma pomažu mršavljenju

Začin koji se često koristi u azijskoj kuhinji kurkuma ima mnogobrojne blagodetne uticaje na organizam, a pomaže i u sagorijevanju masti iz jetre, što podstiče mršavljenje.

Sastojak ovog začina, kurkumin, ubrzava metabolizam i usporava nastajanje masnih naslaga, a u kombinaciji sa jogurtom, koji poboljšava probavu, dajući nam osjećaj sitosti, može da predstavlja ukusan obrok.

Uz to, ova kombinacija se u ajurvedskoj medicini preporučuje u slučajevima anemije, zbog svoje nutritivne vrijednosti. Da biste uživali u spoju ove dvije namirnice, trebalo bi da pronađete njihov odnos koji vam najviše odgovara, a uobičajeno je da se pomeša pola kašičice kurkume sa pola litre jogurta. Ukus čini bogatijim ako dodate i nekoliko kapi limunovog soka, kašičicu meda, cimeta po želji, čia semenki, svježeg voća i sitno nasjeckanih orašastih plodova.

Ukoliko želite da poboljšate apsorpciju kurkumina u organizmu, u smjesu dodajte i malo bibera, a ako se odlučite za čia sjemenke, ne zaboravite da ih ostavite u jogurtu bar 15 minuta, da nabubre.

(novosti.rs)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.