Jekiću mjesec dana pritvora

September 29, 2022, 12:40 pm

Dariju Jekiću, osumnjičenom za organizovani kriminal, Sud Bosne i Hercegovine je odredio jednomjesečni pritvor.

“Pritvor je određen zbog opasnosti od bjekstva, bojazni da će uništiti, sakriti, izmijeniti ili krivotvoriti dokaze i tragove važne za krivični postupak, utjecati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače i bojazni da će ponoviti krivično djel”, navodi se u saopštenju Suda.

Podsjećaju da je Jekić osumnjičen u predmetu “Veljko Ugrenović i drugi” te ga terete da je počinio krivično djelo organizovani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama, neovlašteni promet oružjem i vojnom opremom te proizvodima dvojne namjene iz i izazivanje opšte opasnosti.

Jekić koji je potraživan međunarodnom potjernicom zbog više krivičnih djela, podsjetimo, u prisustvu advokata predao se Tužilaštvu BiH.

“On je pod istragom u predmetu ‘Storage’, koji je povezan sa Sky i Anom aplikacijama, a osumnjičen je za organizovani kriminal, lično učestvovanje u teškom ubistvu, kao i promet velikih količina droga”, navelimsu ranije iz Tužilaštva BiH. Osumnjičeni je, dodaju, duže vijeme bio nedostupan pravosuđu BiH i potraživan je putem međunarodne potjernice.

Izvori “Nezavisnih novina” naveli su da ga terete za učestvovanje u ubistvu Slaviše Ćuluma.

Izvor: Nezavisne novine

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.