TV K3

android aplikacija

instaliraj

“Jedva sam disao, a onda sam otišao da povraćam” Novakova ispovijest sa strašnog meča poslije kog je promijenio život (VIDEO)

“Jedva sam disao, a onda sam otišao da povraćam” Novakova ispovijest sa strašnog meča poslije kog je promijenio život (VIDEO)

Novak Đoković stalno ističe kako je ishrana uticala na to da promijeni prije svega način života i bavljenja sportom, što mu je dosta doprinijelo da postigne sve ono do čega je došao.

U dokumentarcu iz pet dijelova, koji će biti premijerno prikazan 1. novembra, najbolji srpski teniser je govorio o počecima, o problemu iz 2010. godine koji ga je mučio na Australijan openu, kao i dijeti koju je primjenio kada je započeo veliki povratak.

– Bio sam uključen u školski tenis sa djecom, bile su grupe, to je bila igra, bilo je zabavno. Sa sedam godina sam imao prvi put viziju o tome šta hoću da radim. Napravio sam trofej Vimbldona od papira, stvarao sam motivaciju, sliku i nešto što mi je služilo kao inspiracija – započeo je Nole.

Potom se osvrnuo na četvrtfinale Australijan opena iz 2010. godine, kada je vodio borbu sa respiratornim problemima, za koje je kasnije saznao da su produkt pogrešne ishrane.

– Nisam vidio teren tako dobro kao na početku, jedva sam hvatao dah, a ubrzo, Conga je pobijedio. Otrčao sam napolje kako bih povratio, nos mi je bio zapušen… Nisam razumio da postoji nutricionistički dio koji me blokira jer nisam jeo kako treba, iako sam mislio da je sve po planu. Dolazak iz kulture u kojoj je dosta glutena, pekara na svakom ćošku, svakodnevno se jede pica. Takva je tradicija, dosta mesa, šećera. Nisam znao da će sve te stvari izazvati osjećaj bespomoćnosti na terenu, bez snage – objasnio je Đoković i dodao.

– Tada sam upoznao doktora Igora Četojevića, kada mi je rekao da sam osjetljiv na gluten, svakodnevne proizvode, a naravno i šećer. Moram sam da sjednem i razmislim šta se tačno dešava – zaključuje Novak u trejleru za dokumentarac čija će premijera biti prvog novembra na internetu, piše Blic.

Komentarišite

Your email address will not be published.