Jednostavna pravila za jesenju njegu ruku

October 9, 2019, 6:32 am
Koža ruku je tokom jeseni i zime stalno izložena negativnim uticajima. Zato je u ovom periodu potrebna posebna njega…

Pokušajte da što manje budete u kontaktu sa vodom

Ako ne želite da perete suđe sa rukavicama na rukama, možete kupiti deterdžent bez agresivnih komponenti, čak i sa hidratantnim efektom. Takođe, smatra se da vruća voda mnogo više isušuje kožu, pa se potrudite da perete suđe i tuširate se mlakom vodom.

Piling ruku 2-3 puta sedmično

Možda nemate vremena za redovne pilinge i pripremu istih, ali mi znamo vrlo jednostavan recept za koji vam treba samo nekoliko sekundi. Sipajte na ruku malo običnog, kristal šećera, stavite malo kreme za ruke (možete koristiti bilo koju kremu) i trljajte ovu mješavinu minut ili dva, a zatim operite ruke mlakom vodom. Bićete iznenađeni rezultatom!

Stavite kremu na noćni stolić i na izlazu iz stana

Ako primijenite kremu za ruke dva puta sedmično – noću prije spavanja i prije napuštanja kuće – to je veliki doprinos za kožu ruku.

Koristite maslinovo ulje

Ovo je vrlo jednostavno. Dok pripremate salatu za ručak, stavite nekoliko kapi ulja i na ruke. Dokle god miješate salatu, ruke će apsorbovati korisna svojstva iz maslinovog ulja. Ovo možete učiniti i bez salate, a dobro je koristiti kokosovo ili bademovo ulje.

Parafinsko pakovanje

Najmanje jednom ili dva puta mjesečno posjetite salon ili sami stavite parafinsko pakovanje. Ovo je veoma korisna procedura, koja će zaštititi ruke od hladnoće, vjetra i stvoriti zaštitni film, zbog čega koža neće izgubiti vlagu. Tretman započinje pilingom, zatim se ruke stavljaju u parafin gdje ostaju narednih petnaest do dvadeset minuta. Nakon masaže, koža ruku je mekana, nježna i zaštićena.

(Ljepota&Zdravlje)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *