Jednočasovni štrajk u banjalučkim vrtićima

September 21, 2022, 2:37 pm

Radnici 30 banjalučkih vrtića Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje Banjaluka jutros su održali jednočasovni štrajk upozorenja, ističući da plate u ovoj ustanovi nisu povećavane punih 17 godina.

Radnici Centra za predškolsko vaspitanje i obrazovanje kažu da vaspitači nemaju više od 1000 do 1. 100 maraka platu, zbog čega traže povećanje i potpisivanje novog kolektivnog ugovora. Ističu da ne žele da štrajk dobije nikakvu političku konotaciju, nego da se vrati dostojanstvo i ugled radnika.

Predsjednik Sindikata obrazovanja, nauke i kulture Republike Srpske Dragan Gnjatić naglasio je da su radnici pokazali jedinstvo i upozorili nadležne organe, poslodavce i osnivača da u narednom periodu ozbiljno shvate situaciju i poboljšaju im materijalni i socijalni status.

Nadaju se da će nadležni riješiti ove probleme i ispoštovati zahtjeve, a o svemu ostalom odlučivaće se na sastanku Sindikatalne organizacije. Zaposleni u Centru za predškolsko vaspitanje i obrazovanje kažu da im je od avgustovske plate obećano povećanje od 50 maraka, ali da to nije realizovano.

Izvor: TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.