TV K3

android aplikacija

instaliraj

Je li previše imati seks više od deset puta dnevno?

Je li previše imati seks više od deset puta dnevno?

Odgovor na pitanje može li previše seksa biti opasno za zdravlje dali su stručnjaci, na osnovu konkretnog primjera i “problema” s kojim se suočila jedna od čitateljki TheGuardiana.

Ona je ispričala kako ona i njen dečko uživaju u seksualnim maratonima, pa imaju odnose 11 puta dnevno., prenosi radiosarajevo.ba.

“Oboje imamo izuzetno visoke seksualne nagone i dobro se slažemo. Ali brinem da možda možemo da oštetimo svoje tijelo. Nedavno smo imali odnos 10 puta dnevno. Za vrijeme našeg 11. pokušaja bilo je previše bolno nastaviti. Potražila sam savjet kako da ga manje povrijedim ili koliko dugo vremena treba da se oporavim”, pitala se čitateljka.

Mišljenje stručnjaka je da bi seks trebalo da bude prijatan, pa bi trebalo da prestanete ukoliko vas boli.

Američka psihoterapeutkinja Pamela Stephenson Connolly specijalizovana za liječenje seksualnih poremećaja dala je odgovor na njeno pitanje da li je to previše.

“Ako boli, prestanite, osim ako vam se naravno to ne sviđa, moj savjet ovdje nije za one koji erotizuju bol. Seks nije konkurencija, niti igra hrabrosti. Pazite na svoje tijelo i razmislite o tome da li težite kvalitetu ili kvantitetu. Imaćete daleko zadovoljniji seks ako se fokusirate na pružanje i primanje zadovoljstva”, tvrdi doktorica Stephenson Connolly.

Usmjerenost na ciljeve, dodaje, uvijek smanjuje uživanje.

Nezavisne.com

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.