Japan: Četvorodnevni omaž Jadranki Stojaković

July 25, 2016, 9:30 am

U japanskoj prestonici održan je četvorodnevni omaž velikoj srpskoj i jugoslovenskoj kantautorki Jadranki Stojaković, koju cijela bivša Jugoslavija pamti po hitovima “Sve smo mogli mi”, “Što te nema” i “Ima neka tajna veza”.

U japanskoj prestonici Tokiju održan je četvorodnevni omaž velikoj jugoslovenskoj kantautorki Jadranki Stojaković, koja je ranije ove godine preminula nakon duže i teže bolesti.

Na priredbi u Tokiju pod nazivom Hvala, Jadranka, uz prigodne govore o njenom stvaralaštvu, održavani su koncerti na kojima su japanski muzičari, koji su sarađivali sa Jadrankom tokom njenog dugogodišnjeg boravka u toj zemlji, izvodili pjesme koje su zajedno s njom komponovali.

Izvođeni su i japanski aranžmani hitova kojima se Jadranka osamdesetih godina proslavila u SFRJ, a publika je imala priliku i da uživa u izložbi njenih likovnih radova.

Svečanost u Tokiju planirana je tako da se poklopi sa rođendanom naše velike umjetnice 24. julom, a organizovala ju je umjetnička kuća “P3 art end envajorment”, kojoj je Jadranka darovala svoje radove na platnu, i poštovaoci njene muzike.

Jadranka Stojaković preminula je u 66. godini života 3. maja ove godine u Banjaluci.

 

(RTS)

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *