Izvještaj o AK ”SAN” Prnjavor (FOTO)

Izvještaj o AK ”SAN” Prnjavor (FOTO)

Od 19. januara u Prnjavoru, sa radom egzistira novi atletski klub pod nazivom Atletski klub ”SAN”.

Klub je nastao kao potreba, da se deci koja treniraju pruže  bolji uslovi za rad, treniranje i takmičenje. Grupa mladih entuzijasta, koju predvodi dugogodišnji sportski radnik i trener Dalibor Vrhovac Kivi, koji se atletikom bavi od 1993. godine, zatim Jovica Bojić  i  Bojan Šobota, koji su trenirali petnaestak godina atletiku u Italiji i beogradskom Partizanu osnovala je atletski klub, sa ciljem da se omladina u gradu Prnjavoru  malo više zainteresuje za atletiku i barem malo skloni sa ulica.

Zdrav život, pravilan razvoj dece, razvijanje  motoričkih sposobnosti, učenje osnovnih atletskih elemenata, putovanja, takmičenja, druženje i upoznavanje novih prijatelja širom regiona, osnovni su ali i ne jedini ciljevi i zadatci delovanja atletskog kluba ”SAN” iz Prnjavora. Za to će se pobrinuti odlična ekipa mladih trenera, kojima je cilj da deci pruže sve kako bi jednog dana neko od njih učestvovao na nekom velikom takmičenju, a što ne i na Olimpijskim igrama.

Garant uspeha i dobrih rezultata je dosadašnji rad i učinak trenera Dalibora Vrhovca, čiji atletičari su do sada učestvovali i osvajali medalje na svim takmičenjima  od Prvenstava Republike Srpske i Bosne i Hercegovine do Prvenstava Balkana u svim kategorijama od cicibana do veterana.  Takođe  mnogobrojni atletičari su  bili i još jesu članovi reprezentacije    Bosne i Hercegovine i Republike Srpske u svim kategorijama.

 

Najbolja među njima do sada je  Jelena Gajić, koja je višestruka seniorska i juniorska prvakinja Bosne i Hercegovine i Republike Srpske i osvajačica zlatne medalje na Mlađe juniorskom prvenstvu Balkana 2012. godine. Jelena je jedan od ozbiljnih kandidata za Evropsko prvenstvo za mlađe seniore, koje se sredinom jula ove godine održava u Poljskoj. Takođe , Jelena je jedan od potencijalnih kandidata za Olimpijske igre 2020. godine.

Klub za sada egzistira od svojih ličnih prihoda, i donacija koje su mladi entuzijasti na čelu sa predsednikom Kluba Jovicom Bojićem iz svoga džepa uložili u početak rada Kluba. Sa prvim rezultatima rada, nadamo se da će i potencijalni sponzori prepoznati trud i rad dece u klubu i videti priliku da se preko atletskog kluba ”San” reklamiraju i promovišu, jer će naši atletičari nastupati kako na domaćim, tako i širom Evrope  i Azije na svim međunarodnim takmičenjima.

Treneri atletskog kluba ”San” Prnjavor, pozivaju sve zainteresovane, mlade i stare, koji hoće da treniraju i da se druže sa nama da se prijave u Klub i dođu svaki dan kod Osnovne škole         ”Nikola Tesla” od 18:30 časova.

Vidimo se !

Potpredsjednik

AK ”SAN”

Dalibor  Vrhovac, s.r.

Komentarišite

Your email address will not be published.