TV K3

android aplikacija

instaliraj

Izvedena monodrama i održano veče gusala i epske poezije

U okviru tradicionalne memorijalne manifestacije "Petrovdanski dani", sinoć je u Srebrenici beogradski glumac Radoslav Milenković izveo monodramu "Naši dani" prema modernizovanom tekstu Radoja Domanovića.

Izvedena monodrama i održano veče gusala i epske poezije

U porti crkve Svetih apostola Petra i Pavla u Skelanima održano je veče gusala i epske poezije na kome su nastupili narodni guslar Đorđije Koprivica i mladi guslari Dušan Pejić i Drago Maksimović.

U okviru “Petrovdanskih dana” sutra je na programu završetak revijalnih turnira u basketu i malom fudbalu.

Za 18.00 časova najavljeno je održavanje okruglog stola o temi “Hronika stradanja Srba 1992-1995. godina” u Srpskom kulturnom centru “Sveti despot Stefan Lazarević” gdje će biti predstavljena knjiga “Polja nesreće” autora Milivoja Ivaniševića.

U crkvenoj porti u Skelanima u 19.00 časova biće promovisana knjiga “Srpsko srce Johanovo” autora Veselina DŽeletovića.

“Petrovdanski dani” održavaju se kao znak sjećanja na 69 srpskih vojnika i civila koje su muslimanske snage ubile na Petrovdan 1992. godine u srebreničkim selima Zalazje i Sase, te u Biljači i Zagonima kod Bratunca.

Tog dana zarobljena su 22 Srbina na Zalazju. Posmrtni ostaci njih desetoro pronađeni su i identifikovano prije tri godine, dvoje je ekshumirano ranije, a 10 se još vodi kao nestalo.

Manifestacija će biti završena na Petrovdan, 12. jula, služenjem parastosa za poginule Srbe kod Spomen-obilježja u selu Zalazje.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.