TV K3

android aplikacija

instaliraj

Izložba karikatura “Pjer” i Festival humora i satire

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini danas će biti otvorena izložba karikatura "Pjer" i održan 13. Međunarodni festival humora i satire.

Izložba karikatura “Pjer” i Festival humora i satire

U fokusu 48. “Pjera” koji organizuje kompanija “Novosti” su, ne samo teme koje se tiču srpskog društva, već i sve zategnutijih odnosa u svijetu, a mnoge karikature bave se migrantskom krizom.

Festival humora 13. put u Bijeljini organizuje Udruženje aforističara “1. april”, a predsjednik ovog udruženja Grujo Lero najavio je i promociju 11. zbornika aforizama pod naslovom “Život piše aforizme”.

Recenzent zbornika Nenad Tadić ocjenjuje da je aforizam odavno napustio puki književni žanr i da je ušao u udžbenike psihoterapije.

“Sve je bliže dan kada će ljekari, umjesto mračnih latinskih fraza, za istorijat bolesti upotrebljavati kristalno jasne i do srži precizne formulacije tjelesnog i duhovnog stanja čovjeka 21. vijeka – aforizme”, kaže Tadić.

Prema njegovim riječima, svaka aforistična misao u ovom izdanju, bilo da se tiče žena, politike, socijale, smijeha ili suza, tješi nas pod istim motom “nismo propali, ima još prostora”.

Komentarišite

Your email address will not be published.