TV K3

android aplikacija

instaliraj

Izložba karikatura “Pjer” i Festival humora i satire

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini danas će biti otvorena izložba karikatura "Pjer" i održan 13. Međunarodni festival humora i satire.

Izložba karikatura “Pjer” i Festival humora i satire

U fokusu 48. “Pjera” koji organizuje kompanija “Novosti” su, ne samo teme koje se tiču srpskog društva, već i sve zategnutijih odnosa u svijetu, a mnoge karikature bave se migrantskom krizom.

Festival humora 13. put u Bijeljini organizuje Udruženje aforističara “1. april”, a predsjednik ovog udruženja Grujo Lero najavio je i promociju 11. zbornika aforizama pod naslovom “Život piše aforizme”.

Recenzent zbornika Nenad Tadić ocjenjuje da je aforizam odavno napustio puki književni žanr i da je ušao u udžbenike psihoterapije.

“Sve je bliže dan kada će ljekari, umjesto mračnih latinskih fraza, za istorijat bolesti upotrebljavati kristalno jasne i do srži precizne formulacije tjelesnog i duhovnog stanja čovjeka 21. vijeka – aforizme”, kaže Tadić.

Prema njegovim riječima, svaka aforistična misao u ovom izdanju, bilo da se tiče žena, politike, socijale, smijeha ili suza, tješi nas pod istim motom “nismo propali, ima još prostora”.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.