Izlila se Jošavka, poplavljeno nekoliko domaćinstava (VIDEO)

May 13, 2019, 12:14 pm

Rijeka Jošavka kod Čelinca izlila se iz svog korita i poplavila nekoliko domaćinstava i pomoćnih objekata. Mještani su u strahu od rasta vodostaja, a kiša i dalje ne prestaje da pada. Nadležni su na terenu i prate trenutnu situciju.

Domaćinstvo Bore Malića ponovo je poplavljeno. Dvadeset godina je na imanju u Grabovcu nadomak Čelinca, a kako kaže 17 godina se bori sa poplavama. Snage je sve manje, jer je i ovaj put voda ušla u kuću i šteta će, kaže, biti ogromna. Kao razlog ovog ponovljenog scenarija iz godine u godinu navodi nepročišćanje korita rijeke Jošavke, ali problem su i bujične vode.

„Ja imam skoro pedeset godina, rijeka Jošavka do 2015. ne pamtim da je čišćena, međutim svi ovi propusti ispod pruge i ispod ceste su tako zapušeni, da mi ovdje mještani kad imamo mogućnost i svoja sredstva očistimo. Voda mi je ušla u kuću oko pola metra, uspio sam nešto malo namještaja da spasim, ali šteta će biti ogromna“, kaže Boro Malić koji strahuje od rasta vodostaja.

Iz opštinske uprave opštine Čelinac kažu da najveći problem predstavljaju bujične vode, koje su i dovele do prekida regionalnog puta Čelinac-Prnjavor. Fokusiranost nadležnih cijeli dan je usmjerena na rijeku Jošavku u cijelom njenom toku oko 12-13 km koja zadaje probleme mještanima.

„I dalje imamo problem na donjem dijelu toka, naime ovi bujični potoci su zatvorili određene propuste i imamo na par mjesta prekid regionalnog puta, na samoj raskrsnici, na odvajanju sa magistralnog puta prema Jošavci, imamo izlivenu vodu na sam kolovoz, tu je i građevinska mašina koja je na samom lokalitetu koja vrši otklanjanje tog problema“, istakao je Momčilo Zeljković načelnik opštine Čelinac u razgovoru za K3 televiziju.

U donjem dijelu rijeke Jošavke stanje je i dalje alarmantno, voda je izvan korita, a zaplavljeno je nekoliko domaćinstava. U gornjem dijelu rijeke Jošavke situacija je nešto bolja. I rijeka Vrbanja je u stalnom porastu, a Čelinčani se nadaju da do njenog izlivanja neće doći, jer bi to predstavljao veliki problem za građane Čelinca.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *