TV K3

android aplikacija

instaliraj

Izetbegović: Vijest Tanjuga je lažna

Izetbegović: Vijest Tanjuga je lažna

Nakon brojnih reakcija na intervju člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za Dojče vele, stiglo je saopštenje iz Kabineta Bakira Izetbegovića u kojem se navodi da je novinska agencija Tanjug plasirala lažnu vijest o tome da je Izetbegović poručio da će BiH priznati Kosovo.

”Dijelove intervjua kojeg je član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Bakir Izetbegović dao njemačkom Dojče veleu novinska agencija Tanjug prenijela je netačno, izvan konteksta i tendenciozno, iskrivljujući samu suštinu izjave. Tako prenesena informacija izazvala je seriju neprimjerenih i predimenzionisanih reakcija”, navodi se u saopštenju.

Napominju da je uredništvo Tanjuga je iz Kabineta člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine upozoreno da informacija koju su prenijeli ne odgovara istini, u šta se lako uvjeriti pregledavanjem video-intervjua koji je dostupan cjelokupnoj javnosti.

”Umjesto da isprave očiglednu lažnu vijest koju su plasirali, iz Tanjuga su nastavili da obmanjuju javnost, izvrću činjenice i plasiraju nove neistine. Time je postalo jasno da Tanjug nije slučajno pogriješio, nego da iza svega stoji nečija namjera da se naruše odnosi Bosne i Hercegovine i Srbije te baci sjenka i kreira loša atmosfera uoči posjete Predsjedništva Bosne i Hercegovine Beogradu”, zaključuju u saopštenju.

 

(BN)

Komentarišite

Your email address will not be published.