TV K3

android aplikacija

instaliraj

Izetbegović: Do kraja mjeseca će biti osigurana sredstva za izbore

Izetbegović: Do kraja mjeseca će biti osigurana sredstva za izbore

Predsjednik SDA Bakir Izetbegović izjavio je nakon sinoćnjeg sastanka u rezidenciji ambasadora SAD Erika Nelsona da ništa nije dogovoreno sa predsjednikom HDZ-a Draganom Čovićem, ali da će do kraja mjeseca biti usvojen budžet i osigurana sredstva za lokalne izbore.

“Došao je Čović, povukao stare teme. Ambasadori SAD i EU pokušavaju da se prevaziđu nesporazumi, da stvari krenu nabolje, da se ubrza evropski put, da ubrzamo kandidatski status, da se riješe trenutni problemi poput blokade aranžmana MMF-a. U vezi sa Mostarom ćemo se naći sljedeće sedmice”, rekao je Izetbegović.

On kaže da ništa nije dogovoreno, ali kako su na tragu kada je riječ o raspodjeli 330 miliona evra od MMF-a, prenijeli su federalni mediji.

“Još uvijek je sve tvrdo, insistiramo na tome da se mora poštovati Ustav. Ne može Savjet ministara narediti Federaciji BiH (FBiH) kako će izvršiti unutaršnju distribaciju novca. FBiH može da potpuno ignoriše to, šta god / ministar finansija i trezora u Savjetu ministara Vjekoslav/ Bevanda potpiše”, kaže Izetbegović.

On je napomenuo da će danas biti održana sjednica Savjeta ministara i da će do tada razgovarati sa ministrima iz SDA i direktorom Centralne banke.

“Pokušaćemo nešto riješiti”, istakao je Izetbegović.

Kada je riječ o izborima, on je rekao da misli da će biti održani u novembru.

“Mislim da to treba uraditi, da ćemo imati budžet do kraja mjeseca i da ćemo imati sredstva za izborni proces i da ćemo imati u novembru lokalne izbore”, rekao je Izetbegović.

Sinoćnjem sastanku u Sarajevu prisustvovao je i šef Delegacije EU u BiH Johan Zatler. http://credit-n.ru/zaymyi-next.html

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.