TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ivanić u Bakuu

Član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić prisustvovaće Četvrtom globalnom forumu pod nazivom "U pravcu stvaranja multipolarnog svijeta", koji danas počinje u Bakuu u Azerbejdžanu.

Ivanić u Bakuu

Ivanić će s brojnim evropskim i svjetskim liderima razgovarati o globalnim izazovima današnjice, te predstaviti svoje viđenje najvažnijih izazova u današnjem svijetu, kao i ključne aspekte za promjene na kojima će raditi u budućnosti, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Brojni govornici na forumu govoriće o globalnoj bezbjednosti /Sirija, Iran, Avganistan, Ukrajina/, radikalizaciji, migracijama, međuvjerskom dijalogu, globalnoj nejednakosti, mladima i ravnopravnosti polova, te energetskoj bezbjednosti. U prve tri godine postojanja ovaj centar je okupio više od 100 trenutnih i bivših šefova država i vlada, te stotine lidera iz javnog, privatnog sektora i civilnog društva.

“Globalni forum u Bakuu je već postao glavni događaj u regionu, koji pruža mogućnost za renomirane lidere i mislioce da razmatraju načine i sredstva za prevazilaženje nekih od najvažnijih izazova današnjice”, navedeno je u saopštenju.

Ivanić prisustvuje forumu na poziv Međunarodnog centra “Nizami Gandžavi”.

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.