TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ivan Kanjski iz Prnjavora spasio psiće tokom poplava(FOTO/VIDEO)

Ivan Kanjski iz Prnjavora spasio psiće tokom poplava(FOTO/VIDEO)

Da u svakoj nesreći ima i srećnih završetaka govori priča o Ivanu Kanjskom koji je nesebičnom hrabrošću spasio male psiće od vodene bujice na svom imanju u prigradskom naselju Vijaka.

Tokom obilnih padavina koje su se javile proteklih dana nivo Vijake je porastao, a na imanju porodice Kanjski u Prnjavoru, dok su štitili svoje imanje od mogućih poplava Ivan je pronašao dva štenceta u vodenoj bujici u blizini svoje kuće.

Tek rođeni psići ostali su na milost i nemilost vodenoj stihiji. Ovaj hrabri mladić potrčao je u pomoć, a dan poslije ovi mališani su živi, nahranjeni i utopljeni.

Nakon što je Ivan pronašao jedno štence koje je bilo u jako kritičnom stanju, i krenuo prema kući kako bi ga utoplio, začuo je još jedno cviljenje. Pronašao i drugog psića, a onda su uz napor cijele porodice Kanjski uspjeli da ih spasu.

Ivan kaže da se već javila jedna osoba koja će udomiti jednog od ovih malih heroja, a nada se da će i drugo štene pronaći svoj novi dom.

I u svakoj nesreći svjedoci smo da imamo i lijepe priče sa srećnim završetkom. A ova je upravo dokaz da humanih ljudi još uvijek ima.

TV K3

Komentarišite

Your email address will not be published.