Istraživanja pokazala da je seks bolji u hotelskim sobama nego kod kuće

February 8, 2019, 7:29 am
Istraživanje koje je provedeno 2018. godine pokazalo je da gotovo polovina Amerikanaca smatra da je seks bolji u hotelu, nego kod kuće, a glavni razlog je faktor novog okruženja.

Udaljavanje od vlastite spavaće sobe u kojoj inače imat seks s partnerom i boravak u novom, nepoznatom okruženju uzbudljivo je samo po sebi, pojašanjavaju naučnici. Huffington Post navodi da su druga istraživanja pokazala da novo okruženje u ljudskom mozgu stimulira proizvodnju dopamina, hormon koji ima veliku ulogu u seksualnom uzbuđenju i koji povećava užitak.

Osim toga, hotelske sobe parovima su asocijacija na odmor i bijeg od svakodnevnog stresa koji umanjuje seksualni nagon. Naučnici tvrde da privatnost hotelske sobe seksualno iskustvo čini opuštenijim i ugodnijim.

Seksualna terapeutkinja Marissa Nelson kaže da parovima čiji su brakovi u krizi često predlaže boravak u hotelu. Pojašnjava da uopće ne moraju putovati ni ići daleko jer im sugerira odmor koji traje nekoliko dana, a tokom kojeg imaju priliku ponovo se povezati i biti intimni.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *