Istraga u aferi “Korona ugovori” se proširuje i protiv Slavka Bojića

October 14, 2021, 7:13 am

Posebno odjeljenje Republičkog javnog tužilaštva proširilo je istragu i protiv Slavka Bojića, direktora firme “Procontrol” i to na firme koje su bile povezane s firmom osumnjičenog.

U toku su detaljne provjere poslovanja firme “Procontrol” kao i osoba koje su obavljale određene knjigovodstvene poslove, javlja reporter Srpskainfo.

Miloš Stevanović, advokat Bojića i osumnjičenog Saše Markovića, vlasnika turističke agencije “Travel for fan”, izjavio je uoči ročišta za produženje pritvora da je tužilaštvo prijedlog ispisali na 150 stranica, te da je urađena detaljna istraga. ć

FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Slavko Bojić

– Očekujemo da će ročište trajati nekoliko časova, ali mi i dalje smatramo da nema razloga da se osumnjičeni zadrže u pritvoru, iako je tužilac najavio saslušanje još četiri svjedoka – izjavio je Stevanović.

On dodaje da tužilaštvo i dalje smatra kako nije mogao postojati konzorcijum firmi i da je neko samoinicijativno mogao dostavljati ponude.

– Tužilaštvo zaboravlja da je to bilo vrijeme pandemije i vanrednog stanja i odbrana smatra da u konkretnom slučaju nije prekršen zakon – dodao je Stevanović.

Osim za Bojića i Markovića, republičko tužilaštvo zatražilo je produženje pritvora za Branislava Zeljkovića, smijenjenog direktora Instituta za javno zdravstvo RS i Dragana Dubravca direktora “Promedinga”.

Novinarima nije dozvoljeno prisustvo na ročištu osumnjičenima, javlja reporter Srpskainfo.

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *