TV K3

android aplikacija

instaliraj

Istočno Sarajevo: Uručene nagrade “Zlatna sova” i “Sovica” (VIDEO)

Istočno Sarajevo: Uručene nagrade “Zlatna sova” i “Sovica” (VIDEO)

Povodom obilježavanja Dana Zavoda za udžbenike i nastavna Sredstav RS na svečanoj akademiji u Istočnom Srajevu uručene su nagrade i priznanja dobitnicima književnih nagrada za najbolji neobjavljeni roman “Zlatna Sova” i najbolji neobjavljeni roman za djecu “Sovica”.

Dobitnik ovogodišnje “Zlatne sove” Goran Labudović – Šarlo za roman “Vetruška u danima neba” rekao je da je ova književna nagrada za njega kao pjesnika i književnika veoma značajna, jer je riječ o jednom od najpoštenijih, najdiskretnijih i najboljih književnih konkursa na kojima je učestvovao. Roman govori o nesebičnom žrtvovanju pojedinca za kolektiv ,koji u velikoj mjeri to ne poštuje.

Drugo mjesto pripalo je romanu “Neprevodivi rečnik sinonima” autora Lebrehta Gašpara /Živojina Ivkovića/, a treće Šćepanu Aleksiću iz Bileće za rukopis “Čekajući žutu vojsku”.

Dobitnik “Zlatne sovice” Vladimir Kalamanda iz Beograda za dječiji roman “Nije Instagram guma na biciklu” rekao je da mu je ova nagrada izuzetno važna, posebno što dolazi iz Republike Srpske.

Nagrade “Zlatna sova” i Sovica ovogodišnjim laureatima uručio je direktor Zavoda za udžbenike i nastavna sredstava Rade Ristović .

Nagrada “Zlatna sova” podrazumijeva plaketu za najbolji neobjavljeni roman, objavljivanje djela u tiražu od 500 primjeraka, te autorsku naknadu od 5.000 KM i 20 primjeraka romana.

(TV K3)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.