TV K3

android aplikacija

instaliraj

Istočno Sarajevo: Pravoslavna nova godina dočekana uz “Legende” (VIDEO)

Istočno Sarajevo: Pravoslavna nova godina dočekana uz “Legende” (VIDEO)

Brojni građani Istočnog Novog Sarajeva dočekali su pravoslavnu Novu godinu na otvorenom, uz grupu “Legende”. Doček Nove godine po julijanskom kalendaru dio je manifestacije “Zima u Istočnom Novom Sarajevu”.Veselo je bilo i na Olimpijskoj Jahorini.

U prostoru Zimzograda uz brojne sadržaje posjetiocima je tradicionalno služeno kuvano vino, a u prvim minutima poslije ponoći, upriličen je vatromet. Građanima Istočnog Novog SArajeva nije smetala magla niti hladnoća i rado su se odazvali dočeku na otvorenom.

Ivan Milinković, pjevač “Legendi”, kaže de da se raduje svakom dolasku na prostore Republike Srpske i Istočnog Sarajeva .

Na Jahorini je organizovan doček pravoslavne Nove godine uz koncert Ace Pejovića  kojem je prisustvovalo nekoliko hiljada ljudi.Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan LJevnaić da su ove godine oboreni svi rekordi, jer ima za 80 odsto više skijaša u odnosu na prethodnu sezonu i istakao da će  ova sezona biti najbolja .U ponoć je u svim hramovima na području sarajevsko-romanijke regije služen moleban za blagosloveno novo ljeto.

(TV K3)

 

 

 

Komentarišite

Your email address will not be published.