Istočno Sarajevo: Održana promocija romana ,,Grumen podno Prokletija” (VIDEO)

September 16, 2021, 4:52 pm

Roman “Grumen podno Prokletija”, autora Borislava Kosanovića,promovisana je sinoć  u Istočnom Sarajevu   a govorio Srbinu as Kosova kojeg su albanski iredentisti 1985. godine mučki napali dok je radio na njivi jer nije htio da proda zemlju. Promociju romana koji je objavila izdavačka kuća “Slovensko slovo” iz Beograda, organizovala je Matična biblioteka Istočno Sarajevo.

Široj javnosti nepoznati zataškavan stravičan zločin, dogodio 1. maja 1985. godine u okolini Gnjilana, kada su trojica albanskih mladića s leđa mučki napala Đorđa Martinovića dok je obrađivao svoju njivu.Kosanović ističe da su, tadašnje komunističke vlasti,kako ne bi kvarili sliku o bratstvu I jedinstvu, učinile sve da taj zločin zataška.

Kosanović kaže da nastavlja rad na drugom dijelu romana, odlaskom na Kosmet gdje će istraživati događaje iz devedesetih goading prošlog vijeka.

Za potrebe,priče, Kosanović je neke stvari izmijenio. Promijenio je ime I glavnog junaka u Đorđe Ognjanović, a radnju je smjestio u fiktivno selo Ognjanovo pokraj Đakovice.

Promocijuromana “Grumen podno Prokletija”, koji je objavila izdavačka kuća “Slovensko slovo” iz Beograda, organizovala je Matična biblioteke.

TV K3

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *