TV K3

android aplikacija

instaliraj

Istanbul, uhapšen napadač u prostorijama vladajuće partije (VIDEO)

Turska policija uhapsila je naoružanog muškarca koji je upao u kancelarije vladajuće stranke u predgrađu Istanbula.

Ubrzo nakon upada u prostorije vladajuće Partije pravde i razvoja (AKP), policija je uhapsila naoružanog napadača, prenosi Rojters.

Prozori na gornjem spratu zgrade su razbijeni, a napadač je istakao tursku zastavu sa bijelim mačem. Sa prozora je dovikivao gomili okupljenoj ispred zgrade, ali se nije razumjjelo šta je govorio, javlja privatna novinska agencija Dogan.

Prema ranijem izvještaju, u zgradu su upala dvojica naoružanih napadača.

Policija je blokirala put ispred zgrade u četvrti Kartal, na azijskoj strani Istanbula, navela je turska agencija.

Objavljena je i fotografija sa nekoliko policijskih vozila ispred zgrade.

Rojters podsjeća da su juče pripadnici zabranjene radikalne ljevičarske grupe upali u zgradu suda i uzeli za taoca istanbulskog tužioca koji je ubijen sa tri hica u glavu.

Tokom protekle noći, kako su javile agencije, u dvije četvrti Istanbula sukobili su se policija i demonstranti, poslije talačke krize u kojoj su tužilac Mehmet Selim Kiraz i njegovi otmičari, pripadnici zabranjene marksističke Revolucionarne narodnooslobodilačke partije Fronta (DHKP-C), ubijeni.

Kiraz je bio vodeća ličnost u istrazi smrti 15-godišnjeg Berkina Elvana, koji je preminuo marta prošle godine poslije 269 dana provedenih u komi, zbog povreda zadobijenih u sukobu s policijom u masovnim protestima početkom ljeta 2013. godine.

Komentarišite

Your email address will not be published.