TV K3

android aplikacija

instaliraj

Ispaljeno više od 100 raketa na objekte u Siriji

Ispaljeno više od 100 raketa na objekte u Siriji

Po objektima vojne i civilne infrastrukture u Siriji ispaljeno je više od 100 krstarećih i raketa „vazduh-zemlja“, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

 Kao reakcija na navodni hemijski napad u Dumi Sjedinjene Države, Britanija i Francuska su napale ciljeve u Siriji rano ujutro u subotu 14. aprila. Pogođene su tri lokacije koje imaju navodno veze sa proizvodnjom hemijskog oružja, saopštio je Pentagon.

Kako se navodi, rakete su ispaljivane iz američkih brodova koji su pozicionirani u Crvenom moru, zatim su vazdušne napade nanosili i taktička avijacija koja je locirana na Sredozemnom moru, a bombe su bacali i bombarderi B-1B koji su poletjeli iz regiona Tanfa, gde je locirana američka baza u Siriji.

Ruski vojni resor ističe i da je sirijski PVO bio u pripravnosti tako da je veliki broj raketa oboren. Sirijska vojska je koristila PVO sisteme S-125, S-200, „Buk“ i „Kvadrat“ koji su proizvedeni pre više od 30 godina u Sovjetskom Savezu.

Sa druge strane, iz francuskog Ministarstva odbrane saopštili su da su svi avioni te zemlje poletjeli sa teritorije Francuske

„Napad na Siriju nije bio usmjeren na saveznike Damaska“, rekao je ministar inostranih poslova Francuske Žan-Iv Le Drijan i dodao da je glavni cilj napada bio centar za istraživanje hemijskog naoružanja u Siriji.

Nezavisne novine

Komentarišite

Your email address will not be published.