TV K3

android aplikacija

instaliraj

Instagram se upušta u “borbu” s fotografijama i klipovima s nasilnim sadržajem

Instagram se upušta u “borbu” s fotografijama i klipovima s nasilnim sadržajem
U februaru su iz ove društvene mreže naveli da su opredijeljeni za uklanjanje svih fotografija vezanih za samopovređivanje s platforme.

Taj potez uslijedio je nakon smrti 14-godišnje Molly Russell 2017. godine, koja je sebi oduzela život nakon što je na Instagramu i Pinterestu pregledala grafičke sadržaje samopovređivanja. Njen otac Ian Russell tada je izjavio kako vjeruje da je Instagram djelimično odgovoran za njenu smrt.

On je rekao da je “stvarno zadovoljan” posljednjim opredjeljenjem firme, objašnjavajući kako vjeruje da je njegova kćerka ušla u “crnu rupu depresivnog samoubilačkog sadržaja”.

“Mislim da se Molly vjerovatno našla u depresiji. Uvijek je bila samozatajna i voljela je biti sama”, rekao je Russell za BBC News.

Prema podacima Instagrama, ova platforma uklonila je duplo više neprimjerenog sadržaja koji se odnose na samopovređivanje i samoubistva od početka 2019. godine u odnosu na proteklu godinu.

Tačnije, kompanija u vlasništvu Facebooka saopćila je da je između aprila i juna 2019. godine 834.000 datoteka s takvim sadržajem uklonjeno s platforme, od čega 77 posto nisu prijavili korisnici Instagrama.

Šef Instagrama Adam Mosseri objasnio je da će zabrana crteža, crtanih filmova i memova koji su povezani sa samopovređivanjem i samoubistvom biti uvedena na Instagramu naknadno.

“Trebat će vremena da se potpuno implementira, ali to neće biti posljednji korak koji poduzimamo. Ništa mi nije važnije od sigurnosti ljudi koji koriste Instagram”, izjavio je Mosseri.

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.