TV K3

android aplikacija

instaliraj

Incko: Svi u BiH će se iznenaditi koliku pomoć će dobiti

Incko: Svi u BiH će se iznenaditi koliku pomoć će dobiti

Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko izjavio je da će se svi u BiH iznenaditi koliku pomoć će dobiti od međunarodne zajednice za ublažavanje posljedica izazvanih virusom korona.

– Imali smo danas veliki sastanak gdje je bilo više od 50 učesnika. Tamo su bile sve države koje su članice Savjeta za sprovođenje mira i iznenadićete se koliko će BiH dobiti pomoći – rekao je Incko.

Prema njegovim riječima, sastanku su prisustvovali predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) koji su mu potvrdili da će BiH staviti na raspologanje veliku sumu novca.

– Ono što sam čuo od predstavnika MMF-a, da će BiH staviti na raspolaganje 150 miliona evra, a ako budu povoljni uslovi, ako se naiđe na podršku vlada, ta suma bi se mogla i povećatiti – istakao je Incko i dodao da su sastanku prisustvovali i predstavnici UN, EU i Svjetske zdravstvene organizacije.

On je istakao da će, ako BiH usvoji budžet, to biti signal međunarodnoj zajednici da reaguje i pošalje pomoć, prenosi N1.

Incko je podsjetio da se budžet BiH nije mijenjao osam godina, da u prethodnom periodu nije bilo ni problema izazvanih virusom korona, a ni izbjeglica, te dodao da se budžet mora adaptirati, odnosno mijenjati.

Srna

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.