TV K3

android aplikacija

instaliraj

Incko: Neću se miješati u formiranje vlasti

Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko tvrdi da se neće miješati u formiranje vlasti u BiH i da ne vidi razlog zašto bi to činio. "Mislim da se neće ponoviti problemi koje smo imali u nekim ranijim situacijama", smatra Incko.

Incko: Neću se miješati u formiranje vlasti

Incko je za zagrebački “Večernji list”, izdanje za BiH, rekao da ima dobar osjećaj da će doći do pozitivnih promjena u BiH i da političari mogu da otvore novo poglavlje u politici BiH.

“Vladajuće stranke znaju da smo imali osam godina zastoja i da se takvo ponašanje ne može nastaviti. Zato očekujem temeljitu promjenu politike u BiH. Mora se dramatično promijeniti način vođenja politike”, smatra Incko.

Prema njegovim riječima, njemačko-britanska inicijativa za BiH, koja će postati i zvanična inicijativa EU, fantastična je šansa.

“Ne želim reći da je to posljednja šansa, ali to je jedina šansa koja je sada na stolu. Nema nikakve druge inicijative i uvjeren sam da ona vraća nadu u BiH. Uvjeren sam da će ona deblokirati evropski proces”, ističe Incko.

(RTRS)

TV K3 aplikaciju za android besplatno možete preuzeti na ovom linku

Komentarišite

Your email address will not be published.